Minore exploatate sexual // PROXENETISM

„Ne-a spus că la Moscova vom lucra vânzătoare. Ne-a promis un salariu de 1000 de dolari pe lună”, le-a mărturisit oamenilor legii două minore.

Fetele originare din Floreşti se trag din familii dezavantajate şi au căzut în capcana unui traficant de fiinţe umane. Ajunse la Moscova, în loc să fie prezentate directorului magazinului în care urmau să lucreze, au fost forţate să presteze servicii sexuale. Timp de doi ani, bărbatul a încasat bani grei din activitatea sa ilicită, iar la sfârşitul anului 2011, acesta a fost reţinut de poliţiştii ruşi. Suspectul s-a dovedit a fi un tânăr de 28 de ani, originar din Floreşti. Recent, acesta a fost adus acasă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă cel puţin opt ani de puşcărie.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////

PARICID
„L-am ucis pe tata”

A venit împreună cu fiul său la Chişinău pentru a câştiga un ban muncind pe şantiere. E povestea cu sfârşit tragic a unui bărbat de 43 de ani din Criuleni care şi-a dorit o viaţă mai bună pentru el şi fiul său. Pentru că nu aveau unde locui, s-au stabilit cu traiul în subsolul unui bloc locativ.

„La ora două noaptea, am auzit strigăte. M-am speriat foarte mult şi am chemat poliţia”, îşi aminteşte o locatară a blocului. Veniţi la faţa locului, oamenii legii au descoperit corpul unui bărbat care zăcea într-o baltă de sânge. Medicii de la urgenţă au luptat pentru a salva viaţa omului, însă eforturile lor au fost zadarnice. Multiplele lovituri în cap şi în abdomen i-au oprit răsuflarea pe veci. Autorul acestei crime odioase este nimeni altul decât fiul bărbatului. „Am băut împreună. Apoi am început să ne batem. Eu l-am ucis pe tata”, a recunoscut fiul care a fost reţinut la scurt timp de oamenii legii. Tânărul conştientizează ce îl aşteaptă, anterior a fost condamnat pentru furt. Fiul s-a ales cu un dosar penal şi pentru că şi-a băgat tatăl în mormânt, riscă până la zece ani de puşcărie.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)