Ministrul bulgar de Externe: Politica externă a Rusiei este una „de confruntare”

mitov

Daniel Mitov. Foto: BGNES

Ministrul Afacerilor Externe al Bulgariei, Daniel Mitov, a calificat politica Rusiei în regiunea Mării Negre drept una de „confruntare”. Mitov, prezent la o audiere în legislativul bulgar, solicitată de opoziţie, pentru a discuta securitatea în regiunea Mării Negre, a declarat că politica Rusiei, armata modernizată a acesteia şi hotărârea de a folosi forţa este o „provocare” pentru NATO.

„Acţiunile Rusiei în Ucraina şi semnarea acordurilor cu republicile separatiste din Osetia de Sud şi Abhazia, precum şi situaţia din R. Moldova sunt factori care ar putea provoca schimbări serioase în balanţa militară şi politică a forţelor în regiunea Mării Negre şi a Mării Caspice, favorizând Federaţia Rusă”, a notat Focus News Agency, citând oficialul bulgar.

Audierea a fost solicitată după propunerile făcute de către România privind invitarea Bulgariei de a se alia forţei navale menită să contracareze politica Rusiei în regiunea Mării Negre, care a provocat o dispută între Parlamentul şi membrii cabinetului de miniştri al Bulgariei.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)