Ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, ar putea provoca dezbinarea între PLDM, PD şi PCRM

_DSC8515

Foto: Nadea Roşcovanu

Ministerul Apărării nu comentează declaraţiile liderului comunist Vladimir Voronin, care a anunţat ieri, în cadrul unei emisiuni de la Publika TV, că PCRM pregăteşte o moţiune de cenzură împotriva ministrului Apărării, Viorel Cibotaru. În cazul în care aceasta nu va fi susţinută, comuniştii nu vor mai participa la şedinţele Parlamentului.

Solicitat să comenteze afirmaţia vicepreşedintelui Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Serghei Jelezneak, că, dacă militarii ruşi aflaţi în Transnistria vor fi atacaţi, Rusia va intra în război, Vladimir Voronin a afirmat: „În situaţia aceasta care se agravează, nu se cade de spus aşa prostii, oricine le-ar spune, el ori ministrul actual al Apărării al R. Moldova, un oarecare Viorel Cibotaru, care a declarat acum câteva zile că ne aşteaptă un război cu Rusia. Noi pregătim acum o moţiune ca să-l eliberăm din funcţia de ministru ori nu vom mai participa la şedinţele Parlamentului”, a spus Voronin.

Amintim că acum o săptămână ministrul Apărării a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă că Rusia prezintă o ameninţare pentru RM: „Nu putem să nu observăm că acţiunile Rusiei au contribuit deja la pierderea de către un stat independent a unei părţi din teritoriul său. Sau să evităm să definim ca risc existenţa a două noi zone separatiste cu lupte crâncene care se desfăşoară practic în proximitatea Republicii Moldova. Eu cred că noi am trebui să introducem şi termenul militar ‚inamic potenţial’ şi să tragem concluziile care reies de aici”.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)