Ministrul agriculturii, pus sub învinuire

Procurorii au emis joi, 16 martie, ordonanță de punere sub învinuire a ministrului agriculturii, Eduard Grama, pentru corupere pasivă. Tot joi, procurorii urmează sa transmită Guvernului demersul de suspendare din funcție a ministrului, transmite IPN.

Procuratura Anticorupție informează că ministrul a primit ieri îngrijiri medicale după ce a acuzat probleme de sănătate în timpul audierilor. Medicii au decis că, având în vedere intervenția chirurgicala pe cord pe care a suferit-o anterior, sunt necesare investigații suplimentare.

Joi, un consiliu format din mai mulți medici a decis ca el sa rămână sub supraveghere medicală într-o instituție specializată. Medicii urmează să transmită procurorilor toate actele medicale care stau la baza acestei solicitări.

Ministrul agriculturii și industriei alimentare, Eduard Grama, a fost reținut pe 15 martie, într-un dosar de corupție. Eduard Grama este bănuit că ar fi primit sume de bani care nu i se cuvin pentru a întreprinde acțiuni prin care 9,9 hectare ale Colegiului Național de Viticultură și Vinificație din Chișinău să treacă în posesia unui agent economic din Stăuceni.