Ministerul Transportului a indicat drumurile care au rămas înzăpezite

drum-inzapezit

Ministerul Transportului şi Infrastructurii Drumurilor a anunţat că pe parcursul nopţii de 18 ianuarie au continuat lucrările de deszăpezire şi combaterea lunecuşului în zonele de centru şi sud. Actualmente, circulaţia rutieră pe drumurile naţionale este satisfăcătoare.

Ministerul de resort a indicat drumurile care au rămas înzăpezite: -M3 Chişinău-Cimişlia-Vulcăneşti-Giurgiuleşti, km 154-160 (sectorul Ciumai-Burlăceni) – sectorul este blocat; km 197-211 (sectorul Vulcăneşti – Slobozia Mare) – circulaţia se desfăşoară dificil;

-R30 Anenii-Noi-Căuşeni-Ştefan-Vodă – frontiera cu Ucraina,  km 85-95 (r-ul Ştefan-Vodă în preajma s. Olăneşti-Tudora) – circulaţie este dificilă.

Din cauza vântului puternic pe unele sectoare de drumuri locale se formează suluri de zăpadă, care provoacă temporar întreruperi de circulaţie şi anume:

-raionul Căuşeni: drumul local L 533 R31 Ucrainca-Zviozdocica-Tocuz-Sălcuţa; L 549 Căinari-Baurci-Codreni; L 548 Cârnățenii Noi-Coşcalia-Plop;

-raionul Ştefan-Vodă: satele Simeonovca, Brezoia, Talmaz, Ştefăneşti, Copceac, Volintiri şi Ciobruciu;
-raionul Cahul: satele Ursoaia, Lebedenco, Gavanoasa şi Badicul Moldovenesc;
-raionul Cantemir: satele s. Flocoasa, Constantinovca, Bobocica, Enichioi şi Haragâș, pe care circulaţia rămîne dificilă.

Suplimentar, în zonele menţionate sunt antrenate 15 mecanisme speciale care lucrează la deszăpezirea drumurilor.

Pe moment în procesul tehnologic sunt antrenate 192 de mecanisme specializate,  193 muncitori rutieri şi utilizate 982 tone material antiderapant. Lucrările se efectuează în regim non-stop. Circulaţia rutieră pe drumurile din zona de centru şi sud a republicii este asigurată în condiţii de iarnă ce impun dotarea unităţilor de transport în conformitate cu prevederile Regulamentului circulației rutiere în vigoare.

Sectoarele menţionate sunt patrulate în comun cu reprezentanţii Inspectoratului Naţional de Patrulare a MAI şi după necesitate se instituie restricţii temporare pentru circulaţia transportului de mare tonaj.

Serviciul de presă MTID menționează că, pe moment, echipele de deszăpezire lucrează în sectoarele în care se circulă cu dificultate. Datele prezentate reflectă situația din 18 ianuarie ora 07.00. Vom reveni cu informații actualizate.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)