Ministerul Educaţiei anunţă că a fost sistată funcţionarea mai multor instituţii de învăţământ

Ministerul Educației informează că la 11 ianuarie 2017, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, a fost sistată activitatea a nouă instituții de învățământ general. Iar 25 de grădinițe și-au întrerupt activitatea în baza deciziei autorităților publice locale, de nivelul întâi ca urmare a frecvenței reduse.

În cinci raioane a fost sistată activitatea în nouă școli (Cahul – 3 instituții; 243 elevi, Cantemir – două instituții; 447 de elevi; Căuşeni – două instituții; 265 de elevi, Sângerei – o instituție cu 186 de elevi, Taraclia – o instituţie cu 235 de elevi.

Precizăm că din cauza frecvenței reduse și în baza deciziei autorităţilor publice locale de nivelul întâi, în șase raioane a fost sistată activitatea a 25 de instituții preșcolare (Leova – în nouă grădinițe,  273 de copii, Ocnița – în şapte grădinițe, 312 copii, Briceni – trei grădinițe, 161 de copii, Cahul – patru grădinițe, 244 de copii, Taraclia – două grădinițe cu 146 de copii).

Totodată, nu s-a realizat transportarea elevilor pe 29 rute școlare în şase raioane (dintre care 8 rute sunt în Cantemir, 4 rute – în Cahul, 2 rute – Căuşeni, 1 rută în Ştefan-Vodă, opt rute – în Taraclia, şase rute – în Unitatea Teritorială a Autonomiei Găgăuze). În consecinţă, nu au fost transportați 1.429 de elevi spre instituţiile de circumscripţie. În 23 raioane, inclusiv municipiile Bălți și Chișinău, funcționează în regim normal toate instituțiile de învățământ general.

Ministerul Educaţiei monitorizează permanent situaţia privind activitatea instituţiilor de învăţământ general din întreaga ţară.