Ministerul Culturii îl boicotează pe Suceveanu?


Ministerul Culturii (MC) nu ţine pasul cu timpul! Deşi s-au produs anumite schimbări în ultimul timp în ce priveşte uniunile profesionale din domeniul culturii din Republica Moldova, angajaţii MC nu se grăbesc să facă schimbări pe site-ul instituţiei. Astfel, deşi Uniunea Scriitorilor are de câţiva ani un nou preşedinte, reales recent, iar Maria Bieşu a decedat, site-ul MC ni-l prezintă în continuare pe Mihai Cimpoi ca fiind la cârma Uniunii Scriitorilor şi pe Maria Bieşu – în funcţia de preşedinte al Uniunii Muzicienilor.

Preşedintele Uniunii Scriitorilor (US) Arcadie Suceveanu a fost reales la începutul lunii octombrie curent în funcţie, după ce acum doi ani alegerea sa a fost contestată în instanţă de fostul preşedinte al instituţiei, Mihai Cimpoi. Suceveanu a explicat convocarea Adunării generale a US pentru a organiza alegeri înainte de termen prin „potolirea” spiritelor dintre scriitori, care s-au împărțit în două tabere după alegerile din 2010. Schimbarea cu tam-tam nu a ajuns însă la urechile Ministerului Culturii. „Cred că nu au făcut schimbarea pe site, dar mă invită la şedinţe, am relaţii directe cu ministrul, cu viceministrul. Cât de eficiente sunt, asta e altă întrebare”, a declarat pentru JURNAL Arcadie Suceveanu.

 

Şi Uniunea Muzicienilor are din 27 iunie curent un alt preşedinte – Aurelian Dănilă, după ce această funcţie fusese deţinută până în luna mai de Maria Bieşu. „Suntem în relaţii de lucru normale. Sigur că ştiu cine e preşedintele, lucrăm împreună. Festivalul „Maria Bieşu” l-am organizat împreună. Cred că nu îşi actualizează site-ul”, a declarat şi Aurelian Dănilă.

 

Bine că preşedinţii celorlalte uniuni de creaţie sunt de ani buni în funcţie şi Ministerul Culturii nu a trebuit să obosească făcând schimbările.

R.L.-H.

The following two tabs change content below.
Raisa Lozinschi-Hadei

Raisa Lozinschi-Hadei

Raisa Lozinschi-Hadei

Ultimele articole de Raisa Lozinschi-Hadei (vezi toate)