Minerii salvaţi în Chile nu mai suportă celebritatea

Unii dintre cei 33 de mineri salvaţi săptămâna trecută dintr-o mină chiliană în urma unei spectaculoase operaţiuni nu mai suportă mediatizarea făcută pe seama lor. Unul dintre ei regretă fundul minei unde fusese captiv 69 de zile împreună cu tovarăşii săi, informează Agerpres.

„Uneori, cred că era mai bine în interiorul minei pentru că această situaţie mă face foarte nervos şi nu pot dormi”, a declarat minerul Omar Reygadas, 56 de ani, ziarului chilian „El Mercurio”. Presa din lumea întreagă a acoperit din abundenţă operaţiunea de salvare care a durat 22 de ore.

La capătul acesteia, minerii au devenit obiectul a numeroase solicitări de a-şi povesti aventura de la adâncimea de 700 m. „Sunt obosit de hărţuiala presei, de angajamente cu autorităţile, de călătorii. Sperăm ca aceasta să treacă rapid şi ca totul să se calmeze”, a spus minerul Mario Gomez, 63 de ani, decanul de vârstă al grupului.

„Hărţuiala presei naţionale şi străine mi-e de-ajuns. Eu nu sunt decât un miner. Această istorie a celebrităţii nu este pentru mine. Vă rog, ajutaţi-mă!”, declară la rândul său minerul Mario Sepulveda, considerat animatorul grupului.

The following two tabs change content below.