Milsami, cu un picior afară din Liga Europa

„Vulturii” pierd categoric în faţa deţinătoarei cupei Franţei

Milsami Orhei a fost învinsă cu un scor categoric de 3-0 de către formaţia franceză Saint-Etienne, în prima manşă a turului trei preliminar din Liga Europa. Meciul a avut loc în Franţa, pe stadionul Geofray-Guichard, unde a fost urmărit de circa 25 de mii de spectatori.

După o pauză de patru ani în cupele europene, formaţia franceză s-a apucat de treabă chiar din primele minute ale meciului. Fostul atacant al formaţiei Şahtior Doneţk, Brandao, a reuşit să deschidă scorul în minutul 3, cu un şut bine plasat din 8 metri. În minutul 21, mijlocaşul francezilor, Renaud Cohade, îl învinge pe portarul lui Milsami şi scorul devine 2-0.

Lucrurile au mers şi mai prost după pauză. În minutul 67, căpitanul orheienilor, Denis Rassulov, a fost eliminat de pe teren, după ce a primit al doilea cartonaş galben. Saint-Etienne a profitat de superioritatea numerică şi a mai marcat o dată, prin acelaşi Brandao, care a devenit eroul meciului cu două goluri şi o pasă de gol.

„Personal, cred că este foarte bine că aducem în Moldova o echipă atât de puternică, însă despre calificare nici nu cred că se mai poate pune problema. Aştept să văd ce va face Saint-Etienne în continuare, le doresc mult noroc şi sper să ajungă în grupele Ligii”, a declarat la conferinţa de presă antrenorul principal al echipei Milsami Orhei, Ştefan Stoica.

Pentru a accede în play-off-ul Ligii Europa, Milsami trebuie să producă o minune în retur şi să învingă la o diferenţă de patru goluri. Meciul din retur va avea loc pe data de 8 august, pe stadionul Zimbru din Chişinău, începând cu ora 20.

Diego Gherman

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău