Million dollar man

Lucian Bute a pus capăt tuturor suspiciunilor. Duminică dimineaţa l-a făcut KO în repriza a patra pe mexicanul Librado Andrade şi şi-a apărat pentru a patra oară titlul mondial IBF. „L-aţi văzut pe adevăratul Bute! În primul meci, cel din 2008, a fost un simplu accident. Cred că am demonstrat că merit să fiu campion mondial” au fost primele cuvinte ale românului după victoria senzaţională de duminică dimineaţă de la Quebec în faţa mexicanului Andrade.
Spulberat în 12 minute.

Campionul mondial IBF nu a stat în ring decât 12 minute. Nu s-a grăbit să-şi termine repede adversarul, şi-a urmărit doar strategia. Nu s-a mai aruncat orbeşte ca să-l termine pe mexican. A aşteptat şi prilejul a venit mai repede decât îşi imagina. În aceeaşi rundă, a patra, când mai erau doar 18 secunde, Andrade a încercat o directă de dreapta. Bute i-a ochit ficatul cu upercutul de stânga şi cea mai puternică lovitură a românului l-a îngenuncheat definitiv.

A devenit numărul 1 în toate versiunile
Victoria lui Bute în faţa lui Andrade l-a propulsat pe român în fruntea tuturor pugiliştilor de categoria super-mijlocie. Bute i-a devansat astfel pe germanul Arthur Abraham şi pe britanicul Carl Froch.

Lucian Bute
– născut la 28 februarie 1980 la Pechea (Galaţi)
– medaliat cu bronz la CM 1999 de la Houston
– la profesionism are 25 de victorii (20 prin KO), nicio înfrângere
– a câştigat titlul mondial IBF pe 19 octombrie 2007, după ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio
– şi-a apărat de patru ori titlul la categoria super-mijlocie trecând pe rând de William Joppy, Librado Andrade, Fulgencio Zuniga şi din nou Andrade.