Militari moldoveni se antrenează la poligonul Smârdan din România

foto armata

Un pluton de militari ai Armatei Naţionale vor participa în perioada 7-13 decembrie curent, la un exerciţiu multinaţional, care are loc la poligonul Smârdan, România.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Apărării, aplicaţiile, fac parte din modulul Platinum Lynx 16.2 şi se desfăşoară în cadrul exerciţiului multinaţional Black Sea Rotational Force. La aplicaţii sunt antrenate contingente din Republica Moldova, România şi Statele Unite ale Americii.

Scopul exerciţiului este creşterea nivelului de interoperabilitate între forţele participante, precum şi consolidarea parteneriatului dintre acestea.

Republica Moldova a detaşat la aplicaţiile de la Smârdan 29 de militari profesionişti din Brigada de infanterie motorizată „Moldova”. România este reprezentată de militari din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată şi Batalionul 284 Tancuri, structuri ale Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată. SUA participă la exerciţiu cu infanterişti marini şi marinari din cadrul Black Sea Rotational Force, dislocaţi la baza militară „Mihail Kogălniceanu” din România.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)