Milionar din Ceadâr-Lunga, dat în urmărire // OMOR

 

Oamenii legii încă nu au dat de urma principalului suspect în asasinarea consilierului Serghei Ganev. Potrivit procurorilor, acesta şi-ar fi luat familia şi ar fi traversat frontiera în ziua comiterii infracţiunii. Acesta s-a dovedit a fi şeful filialei unei bănci din Ceadâr-Lunga, Aleksandr Ghenov, care, după spusele rudelor răposatului, ar fi ultimul care l-a văzut în viaţă pe Serghei Ganev.

 

Svetlana Panţa

 

„Fratele meu a mers la bancă pentru a scoate de pe cont o sumă impunătoare de bani. Am început să ne facem griji atunci când am observat că telefonul său mobil este deconectat. În plus, ni s-a părut straniu că a mers la bancă pe 1 mai, când toate băncile sunt închise. Nu pot afirma că anume Ghenov l-a omorât, dar toate indiciile duc către el”, consideră Ion Ganev, fratele consilierului din Ceadâr-Lunga, cadavrul căruia a fost depistat în apropierea unei gunoișți din localitate.
Pe numele şefului băncii a fost emis un mandat de arest de 30 de zile. „Probabil, Ghenov a fugit din RM împreună cu soţia sa”, a declarat pentru JurnalTV procurorul din Ceadâr-Lunga, Ion Bancov. Mai mult, omul legii susţine că bancherul mai este suspectat că a furat 4 milioane de lei din bancă.  „Presupunem că în această sumă ar intra şi banii care i-a extras Serghei Ganev de pe contul său înainte de a fi omorât. E vorba despre 200.000 de dolari”, a adăugat procurorul.

Se vehiculează că Alexandru Ghenov a fugit în Rusia prin regiunea transnistreană.

 

Omul de afaceri Serghei Ganev a fost dat dispărut pe 1 mai, după ce rudele îngrijorate au alertat poliţia. La aproape o săptămână, oamenii legi au descoperit cadavrul consilierului la o gunoişte neautorizată de lângă Ceadâr-Lunga. Başcanul UTA Găgăuzia, Mihail Furmuzal, regretă moartea consilierului, mai ales că erau buni prieteni. Serghei Ganev avea 33 de ani şi a lăsat în urma sa o soţie îndurerată şi doi copii de patru, respectiv opt anişori.

 

Dacă va fi găsit vinovat, bancherul suspectat de omor riscă închisoare pe viață, dar, până atunci, el trebuie găsit. Oamenii legii nu ştiu locul unde acesta s-ar putea ascunde.

 

A furat banii şi a dat bir cu fugiții!

 

Administrația „Unibank” confirmă că directorul Filialei Ceadâr-Lunga, Alexandru Ghenov, a sustras din bancă 3,8 milioane de lei. Potrivit unui comunicat de presă al băncii, suspectul de omorul consilierului Serghei Ganev a profitat de situația de serviciu, a furat banii și a dispărut cu tot cu mașina de serviciu. Administrația asigură că prejudiciul cauzat nu va influenţa asupra activității băncii.

 

The following two tabs change content below.