Milan favorizată: FC Barcelona nu a primit două penaltiuri pe „San Siro”

Dezavantajată adesea de arbitri în campionat, FC Barcelona a păţit exact acelaşi lucru şi în Champions League. S-a întâmplat la partida din deplasare cu AC Milan, 0-0 în turul „sferturilor” principalei competiţii continentale intercluburi.

Sunt două momentele controversate. Primul episod, minutul 16. La o lovitură liberă obţinută şi bătută de Messi, Busquets l-a servit rapid pe Alexis Sanchez. Acesta a pătruns în careu, unde a căzut în duelul cu Abbiati. Imaginile au arătat că portarul „rossonero” a comis obstrucţie asupra atacantului chilian. „Penaltiul la Alexis a fost cât se poate de limpede”, avea să spună Xavi.

A doua fază incriminată a avut loc în minutul 78. Urcat în careul advers, Carles Puyol a fost tras evident de tricou de tânărul Mesbah când se pregătea să tragă. Deşi incidentul s-a petrecut sub ochii arbitrului de poartă, acesta nu a indicat absolut nimic. Căpitanul Barcelonei a povestit: „Am fost ţinut, nimeni nu are cum să conteste asta. M-am dus la arbitru să-i spun, dar el mi-a zis că nu era penalty, cu toate că faultul a fost atât de clar. Ce era să mai fac? Am plecat, doar nu era să mă cert cu el. Apoi am văzut faza pe tabelă şi m-am lămurit. Arbitrul nu a vrut să dea penalty”.