Mii de mărțișoare vor ajunge la moldovenii din diasporă

18-februarie-2014_Martisoare_Diaspora_foto-680x365[1]By Elena Cotuna

36 de proiecte depuse de asociațiile din diasporă vor obține susținere din partea Guvernului pentru organizarea evenimentelor culturale desfășurate în străinătate cu prilejul sărbătorilor de primăvară. Proiectele au fost depuse în urma unui apel lansat recent de Biroul pentru relații cu diaspora (BRD).

Biroul va acorda pentru organizarea de evenimente în diasporă mărțișoarele, costume naționale de dans pentru copii, precum și serviciile artiștilor pentru participarea la evenimentele cultural-artistice. Mărțișoarele și celelalte bunuri și servicii vor ajunge la cetățenii Republicii Moldova din 14 țări. Este vorba de Belgia, Canada, Federația Rusă, Franța, Grecia, Italia, Kazahstan, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Portugalia, România, Spania, SUA.

Potrivit BRD, au fost depuse 39 de proiecte. Acestea au fost analizate de o comisie formată din reprezentanți la nivel de vice-miniștri, responsabili de diasporă, de la ministerele Afacerilor Externe și Integrării Europene, Culturii, Educației, Tineretului și Sportului, reprezentanți ai BRD și diasporei.

În total, pentru sărbătorile de primăvară organizate în diasporă a fost alocată suma de 360.000 lei.

Știrea Mii de mărțișoare vor ajunge la moldovenii din diasporă a apărut pe Moldova.org.

Sursa: diaspora.moldova.org