Mihai Volontir, protagonist al spectacolului „Păzește-mă, frunză de nuc”

Mihai Volontir fotoRenumitul actor de teatru și cinema Mihai Volontir a împlinit pe 9 martie incredibila vârstă de 80 de ani. În pofida problemelor de sănătate, maestrul a primit cu sufletul deschis și cu privirea senină felicitările colegilor de breaslă, ale oamenilor de teatru și de litere, ale unor simpli admiratori, dar și ale unor demnitari.

Cu prilejul aniversării, ministrul Culturii, Monica Babuc, i-a făcut maestrului o vizită în apartamentul acestuia din Bălți, exprimându-și gratitudinea pentru creația sa, dorindu-i viață lungă și noi realizări artistice. Potrivit Monicăi Babuc, e important să-i sărbătorim pe marii artiști atâta timp cât sunt printre noi, de aceea Ministerul Culturii inițiază o serie de manifestări culturale consacrate lui Mihai Volontir.

Astfel, un eveniment de amploare va fi spectacolul de omagiere cu genericul „Păzește-mă, frunză de nuc” care îl va avea drept protagonist pe Mihai Volontir. Spectacolul se va desfășura la Palatul Național „Nicolae Sulac”.

O premieră va fi lansarea la cinematograful „Odeon” a filmului documentar „Măi, viață, măi”, dedicat lui Mihai Volontir. În perioada 24-30 martie, va fi organizată o Gală a filmelor, în cadrul căreia vor fi prezentate cele mai reușite pelicule din filmografia lui Mihai Volontir, se menționează într-un comunicat al Ministerului Culturii.

Pe parcursul anului va fi organizat de asemenea un duplex cultural, în Chișinău și Bălți, cu lansarea cărții „Mihai Volontir sau vocația omenescului”. Toată luna martie îi este consacrată maestrului, prin acţiunea „La baștina lui Mihai Volontir”, raionul Șoldănești, cu prezentarea unor spectacole ale celor mai bune teatre profesioniste din R. Moldova.

Mihai Volontir, Artist al Poporului, cavaler al Ordinului Republicii, a creat peste 120 de personaje în teatru și cinema, fiind o figură emblematică a culturii naționale.