Mihai Ungureanu şi Ionela Ţăruş nu suferă de vedetism

PERFORMANȚĂ // Au reuşit prin dansul lor, la şase ani, să fascineze publicul din R. Moldova şi cel din străinătate

Dansatori, actori, elevi şi copii minunaţi, Mihai şi Ionela au reuşit prin dansul lor, la şase ani, să fascineze publicul din R. Moldova şi cel din străinătate. Cei doi se cunosc de la grădiniţă, dansează de la trei ani şi jumătate. Au participat la diverse concursuri, printre care şi cel de la ORT, „Minuta Slavî”, sunt deţinătorii titlurilor de Mini Miss şi Mister 2011. Dansul este viaţa lor.

Carolina CHIRILESCU

Ca să-i cunoaştem mai bine, am mers la liceul în care îşi fac studiile, Liceul Teoretic cu profil de arte „Mihail Berezovschi”. Ambii sunt în clasa întâi, Mihai e într-o clasă specializată în studierea limbilor străine, iar Ionela, într-o clasă cu profil teatral. Veselie şi multe voci de copii răsună în curtea şcolii. La fel de gălăgioşi şi agitaţi sunt micile noastre vedete, Mihai şi Ionela, însoţiţi de mamele lor, Lilia şi Victoria. Deodată, din copiii energici şi veseli, cei doi s-au transformat în adulţi care, cu feţe de oameni serioşi, au răspuns la câteva întrebări, după care au devenit la fel de zbuciumaţi, jucându-se împreună în curtea şcolii.

De la ei am aflat că dansul este viaţa lor şi că vor să devină profesionişti, să câştige cât mai multe premii. Mamele lor ne-au declarat că cei doi dansează încă de când erau în burtică, iar odată cu trecerea anilor, talentul lor a evoluat. „Nu am avut scopul ca fiica mea să facă dansuri, dar, văzând că îi place, i-am găsit un partener pe măsură, pe Mihăiţă, şi acum ne bucurăm de succesele lor”, spune mama Ionelei, Victoria Ţăruş. Ca şi mama lui Mihai, spune că nu şi-a obligat copilul să facă dans. „Dansează de mic şi dacă îi place, noi suntem doar fericiţi”, încheie Lilia Ungureanu.

Au fost invitaţi să participe la concursul „Minuta Slavî”

Mihai şi Ionela au câteva postări pe youtube.com în care dansează la diverse evenimente. Datorită acestora, au fost invitaţi să participe la concursul „Minuta Slavî” de la ORT. Părinţii ambilor copii nu ştiu cine a plasat aceste filme şi nici nu aveau de gând să participe la astfel de emisiuni. „Am fost uimiţi când copiii lor au apărut într-un film pe o reţea de socializare. Apoi am primit invitaţia de a participa la concursul Minuta Slavî. Am acceptat, acum aşteptăm rezultatele”, menţionează Victoria, mama Ionelei.

Cei doi dansatori au frapat juriul. Deşi au şanse mari, nu realizează acest lucru. Întrebaţi ce vor face cu un milion de ruble ruseşti în cazul în care vor câştiga concursul, ne-au răspuns: „Banii îi vom da părinţilor!”. Iar după ce s-au mai gândit: „Vom merge la Disneyland!”. Cei doi sunt învingători ai unui concurs de frumuseţe – Mini Miss şi Mister 2011 – şi vor reprezenta Republica Moldova la Mini Miss World.

„Tanţor Disco”

Deşi sunt cunoscuţi, Mihai şi Ionela nu suferă de vedetism, dimpotrivă s-au plictisit să audă de la colegii lor că au fost văzuţi la televizor. „Colegii lui Mihai, când îl vedeau, îi spuneau Tanţor Disco, iar el venea acasă şi îmi spunea că nu mai voia să i se spună aşa”, spune mama lui Mihai. Şi Ionela îi spune mamei că i se spune că a fost văzută la televizor, lucru care o deranjează. „Copiii sunt la fel ca înainte, de fapt, nici nu realizează ce se întâmplă, nu se simt vedete deloc, sunt copii ca toţi copiii”, spune mama Ionelei.

Cei doi au ore de dans în fiecare zi, le plac ceea ce fac şi îi sunt recunoscători antrenorului, „domnul Alexandru”. Deşi nu au timp liber, Mihai şi Ionela găsesc timp şi pentru joacă. Mihai, duminica, când este liber, se joacă cu sora lui mai mică, Alexandra, iar Ionela se plimbă cu rolele împreună cu sora sa, Carolina, şi mama sa. Cei doi se înţeleg de minune şi în afara orelor de dans. Mihai spune că Ionela este o fată isteaţă şi foarte frumoasă, iar când se ceartă este prima care face pace, deoarece în lumea şi creaţia lor nu e loc e supărare. Dansul e cel care îi împacă mereu.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)