Mihai Ghimpu: „Vom găsi votul de aur, dar PL poate trece şi în opoziţie”

Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, consideră că sunt şanse mari ca să fie reconstituită Alianţa pentru Integrare Europeană care o să aleagă şeful statului. „Nu ne ajunge un vot, sunt convins că cineva dintre comunişti va vota pentru preşedintele ţării”, a declarat luni seara Mihai Ghimpu.

Potrivit acestuia, mulţi dintre viitorii deputaţi comunişti nu se vor regăsi pe lista PCRM la viitoarele alegeri şi, din acest motiv, vor vota pentru preşedintele ţării. „Şi ce dacă comuniştii au 44 de mandate? Ei pot să aibă şi 49, că tot nu-i ajută cu nimic. Noi vom reface AIE şi vom reuşi să alegem şeful statului. Dacă cineva o să prefere să facă alianţă cu comuniştii, nu are decât. Noi, cei din PL, suntem pregătiţi să stăm în opoziţie. Nu am venit în politică să îmbrac haina de împărat, ci să spun adevărul”, a precizat Mihai Ghimpu.

Totuşi şeful interimar al statului a spus că vrea o coaliţie democratică la guvernare şi i-a îndemnat pe reprezentanţii Partidului Liberal Democrat (PLDM) să iniţieze negocierile pentru constituirea unei alianţe. „Cel care are cele mai multe mandate trebuie să iniţieze negocierile. Asta nu înseamnă că liberal-democraţii pot pretinde cele mai importante funcţii în stat. PL, Partidul Democrat şi PLDM sunt la fel de importante în ceea ce priveşte crearea unei coaliţii de guvernare”, a punctat Ghimpu.

Liderul PL l-a atins pe comunistul Vladimir Voronin care a spus că PCRM a fost „furat” cu 10%. „El nu prea pricepe în biologie ce-i cu ţistarul cela care suge, dar văd că nici în matematică nu stă prea bine. Cum i se puteau fura 10 la sută? Dacă are probe, nu are decât să le prezinte”, a zis Ghimpu.

Mihai Ghimpu a mai spus că este dezamăgit de faptul că Alianţa „Moldova Noastră” nu a acces în Parlament, mai ales că liderul acestui partid, Serafim Urechean, a fost cel care a contribuit la formarea AIE.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)