Mihai Ghimpu: „În scandalul din jurul lui Vladimir Plahotniuc trebuie să-şi expună poziţia judecata”

Asupra scandalului iscat în jurul omului de afaceri Vladimir Plahotniuc trebuie să se expună instanţa de judecată, consideră preşedintele interimar şi spicherul RM Mihai Ghimpu.

Vineri, într-un interviu pentru hotnews.ro, Ghimpu a menţionat că, fiind de profesie jurist, este atent la orice acuzaţii care trebuie probate. „Acuzaţiile la adresa lui Plahotniuc sunt puncte de vedere ale unor cetăţeni. În RM funcţionează dreptul la libera exprimare, doar că fiecare trebuie să răspundă pentru propriile acţiuni şi cuvinte. După învinuiri, am înţeles că a fost şi o chemare în judecată, deci rămâne să se lămurească justiţia”, a spus Ghimpu. Potrivit lui, campania electorală este vinovată pentru implicarea în acest scandal a colegului său de Alianţă, liderul Partidului Democrat, Marian Lupu.

„Atunci când am înaintat propunerea de a adopta o nouă Constituţie cu scopul de a evita alegerile anticipate, am făcut-o pentru că Moldova are nevoie de stabilitate politică şi nu campanie de atacuri. Cu atât mai mult că unul dintre învinuiţi este parte componentă a Alianţei. Oricum, noi suntem obligaţi să mergem înainte pentru existenţa acestei Alianţe. Învinuirile ce îi sunt aduse omului de afaceri nu ţin de AIE, iar cei care învinuiesc dar nu probează trebuie să răspundă”, a concluzionat Ghimpu.
Ex-consilierul prezidenţial, Sergu Mocanu, a învinuit omul de afaceri Vladimir Plahotniuc că ar deţine controlul asupra mai multor structuri de stat, că ar fi organizat plecarea lui Marian Lupu din PCRM şi că a finanţat campania electorală a PDM. Ca răspuns, Plahotniuc l-a acţionat pe Mocanu în judecată, iar Lupu presupune că premierul Vladimir Filat ar fi în spatele acuzaţiilor lui Mocanu. (INFOTAG)

The following two tabs change content below.