Mihai Ghimpu are apartament, mașină, salariu și cotă-parte la un SRL

Preşedintele interimar al Republicii Moldova şi-a făcut publică averea. Acesta a declarat că deţine: un apartament cu două odăi în centrul capitalei, un automobil de marca Mercedes, din anul 2005, cota-parte la SRL „EUROSIM” și salariul de președinte.

Potrivit declarației de venit a președintelui Ghimpu, pe parcursul întregului an trecut, acesta a încasat un salariu de 114.596 lei.

Mihai Ghimpu a mai declarat un apartament cu două odăi în centrul capitalei, cu o suprafață de 63,1 metri pătrați, în valoare de 875 de mii de lei (peste 50 de mii de euro).

Mașina declarată de președinte este un Mercedes C-180, din anul 2005, de circa 155 de mii de lei la prețul estimativ pe piață.

O altă sursă de venit a președintelui Ghimpu este cota-parte de 1/3 la SRL „EUROSIM”, care constituie 500 de mii de lei (circa 30 de mii de euro).

Declarațiile de venit trebuiau prezentate de către demnitari până la 3 martie curent. Până la acest moment, doar câțiva demnitari și-au făcut publice averile, printre care Guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăuțanu, primarul general, Dorin Chirtoacă, directorul Centrului de Combatere a Crimei și Corupției Economice, Viorel Chetraru, directorul Serviciului Informații și Securitate, Gheorghe Mihai, precum și de ex-președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Muruianu. (jurnal.md)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)