Mihai Ghimpu ar putea cere suspendarea lui Zubco şi Chetraru

„Eu le-am cerut reprezentanţilor organelor de forţă să vină cu o informaţie completă în legătură cu scandalul Plahotniuc-Mocanu. Asta nu înseamnă că nu voi investiga şi nu mă voi informa vizavi de aceste cazuri. O să-mi dau seama din actele prezentate de procurorul general, directorul CCCEC şi cel al SIS dacă informaţia e veridică. Dacă nu, voi cere să fie suspendaţi din funcţii”, a declarat în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV preşedintele interimar al RM Mihai Ghimpu.

„Dacă e adevărat ceea ce spune Sergiu Mocanu, dar şi oamenii care au fost alături de el, trebuie de luat măsuri. Să funcţioneze legea, indiferent de cine este vorba. Reprezentanţii organelor de forţă pentru asta au fost puşi în funcţii, să urmărească ca legea să fie în capul mesei”, a menţionat Ghimpu.

Preşedintele interimar a precizat totodată că se exagerează când se spune că acest scandal pune în pericol securitatea statului. „Dacă existau asemenea semnale, convocam Consiliul Suprem de Securitate. Cred că este bine să aşteptăm şi să vedem cu ce informaţii o să vină reprezentanţii procuraturii, CCCEC şi SIS. După asta, o să-mi formez o concluzie”, a punctat Ghimpu.

De menţionat că, săptămâna trecută, Ghimpu a declarat că nu se implică în scandalul Mocanu-Plahotniuc şi că justiţia trebuie să-şi spună cuvântul. Joi, Mihai Ghimpu şi-a schimbat părerea şi a convocat factorii de decizie din cadrul Procuraturii Generale, Serviciului de Informaţii şi Securitate, Ministerului Afacerilor Interne şi Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei. În cadrul şedinţei, Mihai Ghimpu a solicitat pentru întrunirea de săptămâna viitoare informaţii detaliate în cazul declaraţiilor făcute publice de unii politicieni şi oameni de afaceri. (jurnal.md)