Miercurea sângeroasă

Poliţia dă de înţeles că a identificat un suspect în dublul omor de la Măgdăceşti

La o zi după crima din satul Măgdăceşti, unde au fost omorâţi în propria casă soţia primarului din satul Sofia, r. Drochia, şi fiul acestuia de 16 ani, surse din cadru MAI au declarat pentru JURNAL că sunt pe urmele infractorilor şi se pare că au identificat un suspect. Lucrul poliţiştilor însă este complicat de faptul că timp de 24 de ore pe teritoriul R. Moldova au fost săvârşite opt omoruri. Locuitorii satului Măgdăceşti trăiesc un sentiment de déjà vu. În 1997, în circumstanţe izbitor de asemănătoare în această localitate au fost asasinate două femei în prezenţa unui copil de nici trei ani.

Zdrobit de durere, Tudor Rusu, primarul de Sofia, r. Drochia, a refuzat să le comunice reprezentanţilor mass-media dacă presupune cine ar putea fi persoanele care miercuri, aproximativ la ora 21, au intrat în casa lui din satul Măgdăceşti şi i-au omorât soţia şi fiul. Scena macabră a avut loc în prezenţa fiicei de nici trei ani. Anume strigătul disperat al micuţei l-a alertat pe un vecin. Bărbatul a intrat în casă şi a văzut copilul speriat alături de mama şi fratele său care zăceau într-o baltă de sânge. În scurt timp, la faţa locului au venit nu doar poliţiştii din Criuleni, dar şi procurorul general interimar Andrei Pântea şi ministrul Afacerilor Interne Dorin Recean. „Este o crimă odioasă. Poliţia şi procurorii lucrează acum la acest caz. Este un lucru foarte tragic pentru familie, cred că şi pentru comunitate”, a spus ministrul de Interne. Rezervat în declaraţii pe marginea circumstanţelor crimei a fost şi Pântea: „Este prematur să comunicăm detalii pentru a nu prejudicia urmărirea penală”.

MAI şi Procuratura Generală, prezenţi!

Potrivit şefului Direcţiei Poliţie Criminală a Ministerului Afacerilor Interne, Gheorghe Tretiakov, prezenţa conducerii organelor de forţă nu trebuie să trezească suspiciuni, deoarece este vorba de un omor dublu. Ofiţerii de urmărire penală nu au stabilit deocamdată obiectul cu care au fost aplicate loviturile care s-au dovedit a fi fatale pentru victime, se presupune că ar putea fi vorba de un topor. „Victimele au fost lovite de mai multe ori. Ar putea fi un omor spontan. Tâlharii probabil nu s-au aşteptat că femeia şi copiii vor veni acasă”, a subliniat o sursă din cadrul MAI. Jaluzelele rupte i-au făcut pe oamenii legii să constate că ucigaşii au intrat pe fereastra din spatele casei.

Versiunea preliminară a poliţiştilor este că tâlharii au pătruns în casă în lipsa stăpânilor, au scotocit peste tot în căutarea banilor, însă au fost surprinşi de femeie şi copii. Băiatul omorât a fost baschetbalist. „La vârsta de 16 ani se antrena deja cu echipa Donbaschet din liga superioară a ţării şi chiar a evoluat în unele meciuri. Putea avea un viitor strălucit, chiar voia să plece peste hotare, la un nivel mai înalt. Nu-mi vine să cred că cineva a avut cruzimea să-i ia viaţa lui şi mamei sale pentru nişte bunuri materiale”, a declarat pentru jurnal.md Eugen Melnic, antrenorul lui Bogdan Rusu.

„În două zile îi prindem pe ucigaşi”

Surse din cadrul Direcţiei Poliţie Criminală au menţionat că, în câteva zile, ucigaşii ar putea fi reţinuţi, dând de înţeles că au identificat deja cel puţin un suspect. Locuitorii satului Măgdăceşti îşi pun întrebarea dacă cei care i-au omorât cu sânge rece pe soţia şi fiul primarului de Sofia nu ar fi aceiaşi indivizi care acum 16 ani au băgat spaima în întreaga localitate.

În 1997, patru indivizi au intrat în casa unei familii şi, în prezenţa unui copil de doar doi ani şi jumătate, au maltratat fără milă, cu nişte bucăţi de ţevi din metal trei femei. În viaţă a rămas o singură victimă, care, la puţin timp, a plecat peste hotare de frică să nu fie ucisă de infractorii ce nu au mai fost găsiţi. Unicul bărbat reţinut nu şi-a turnat complicii. Poliţiştii nu fac legătura între aceste două cazuri care i-au făcut pe locuitorii satului să le fie frică să iasă din casă.

Opt omoruri timp de 24 de ore

Poliţiştii au fost puşi pe jar. Opinia publică e consternată. De miercuri dimineaţa şi până a doua zi, au fost comise patru crime odioase care s-au soldat cu opt morţi. Tot miercuri noapte un incendiu a izbucnit la marginea satului Dănceni, Ialoveni. După ce au stins focul, pompierii au depistat cadavrele carbonizate a două femei de 25 şi 77 de ani. Specialiştii au stabilit că locuinţa în care se aflau cele două femei a fost incendiată. Oamenii legii au depistat că victimele au fost înjunghiate. Poliţia a reuşit să reţină un suspect. Acesta s-a dovedit a fi soţul femeii de 25 de ani. Bărbatul şi-a recunoscut vina şi a declarat poliţiştilor că a comis această crimă din gelozie şi pentru că nu dorea să divorţeze.

FOTO:

Legendă:

Zdrobit de durere, primarul de Sofia, Tudor Rusu, nu-şi poate stăpâni lacrimile. A rămas fără soţie, fără fiu, doar cu fiica de nici trei anişori

Iana Zmeu

 

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)