Micii tricolori nu au putut răzbuna echipa lui Balint

Naţionala Under 17 a început cu stângul preliminariile Campionatului European, fiind învinsă pe teren propriu cu scorul de 3-0 de naţionala similară a Suediei. Elevii lui Veaceslav Rusnac au vrut să răzbune naţionala de seniori a Moldovei, dar presiunea şi miza meciului au apăsat greu asupra tinerilor fotbalişti.

Chiar dacă au pierdut primul meci din grupă, micii tricolori speră că astăzi se vor impune în faţa georgienilor care, în primul meci, au învins cu 3-2 naţionala similară a Bulgariei. „Noi nu am avut informaţii despre Suedia, speram că ne vom face jocul nostru şi vom obţine un rezultat bun. Din păcate, nu s-a întâmplat aşa şi am pierdut cu 3-0. Oricum, mai avem două jocuri de disputat, sper că vom acumula şase puncte”, a spus Veaceslav Rusnac.

Selecţionerul Rusnac şi echipa sa au avut posibilitatea să analizeze fiecare jucător georgian, deja ştiu cum trebuie să abordeze meciul de vineri. De asemenea, va reveni mijlocaşul Valentin Bârdan care a acuzat o răceală înaintea meciului cu suedezii.

Naţionala noastră ocupă ultimul loc în grupa a opta preliminară, mai are de jucat cu Georgia, pe 23 septembrie, şi Bulgaria, 26 septembrie.

(V.H.)