Messi mai are doar un pas pentru a intra definitiv în istorie!

Messi a ajuns la 84 de goluri în anul calendaristic 2012, doar cu unul mai puţin decât recordul stabilit de Gerd Müller în 1972. Fostul internaţional german al lui Bayern München are însă o medie mai bună de reuşite pe meci.

Miercuri ar putea fi o (nouă) zi memorabilă pentru Messi. Ziua în care „maşina de goluri” Messi va egala sau doborî recordul lui Gerd Müller. Asta pentru că sâmbătă seară, pe „Camp Nou”, Barcelona le-a aplicat o „manita” celor de la Bilbao (5-1), cu două reuşite ale atacantului argentinian. Primul gol al lui Messi a fost controversat, mai mult autogol al lui Amorebieta, dar liga spaniolă l-a creditat pe atacantul Barcei.

Aşa că „Puricele”, a 11-a oară în sezon când reuşeşte o „dublă”, a ajuns la 84 de goluri în anul calendaristic 2012, unul mai puţin decât performanţa „Torpilei” Müller în 1972! Iar Messi are timp destul la dispoziţie pentru a înălţa şi mai mult ştacheta, între patru şi şase meciuri. Pe lângă cele trei etape din Primera care se mai dispută în acest an, şi partida cu Benfica de miercuri, din grupele Ligii Campionilor, Barcelona mai are de jucat şi optimile Cupei Regelui (tur-retur, în această lună), cu cei de la Cordoba.

Cel mai bun start de sezon din Primera

Nu doar Messi (re)scrie istoria, ci şi Barcelona. După succesul cu Bilbao, Barca a stabilit cel mai bun debut de sezon din istoria unei echipe din Primera, cu 13 victorii şi un egal, în primele 14 etape. Recordul anterior îi aparţinea Realului (sezonul 1961-1962), cu 13 victorii şi o înfrângere.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)