Messi, la vânătoare de recorduri!

Mult aşteptatul duel Messi – Cristiano Ronaldo de pe 16 aprilie a fost prefaţat încă din acest weekend. Jucătorul Barcelonei a marcat două goluri în meciul cu Almeria, scor 3-1, în etapa a 31-a, în timp ce portughezul a închis tabela în Bilbao – Real 0-3, deşi nu a jucat decât 30 de minute.

Despărţite de opt puncte în campionat, Barcelona şi Real Madrid au obţinut victorii clare în etapa a 31-a din Primera. Pentru „extratereştri”, Messi a fost din nou decisiv, marcând de două ori şi furnizând o pasă de gol, în victoria cu 3-1 în faţa Almeriei.

Argentinianul nu a fost menajat, deşi, dacă primea cartonaş galben, ar fi fost suspendat pentru meciul de pe „Bernabeu”, şi a reuşit să‑şi egaleze propriul record, stabilit anul trecut: 47 de goluri marcate într-un sezon. El l-a egalat şi pe Cristiano Ronaldo în topul golgheterilor din Primera, cu 29 de reuşite, iar următorul gol îl va transforma în cel mai bun marcator din istoria Barcelonei, într-un singur sezon. Messi se află în prezent la egalitate cu Ronaldo, care a punctat şi el de 47 de ori în sezonul 1996-1997.

Barcelona, coşmarul lui Ronaldo

Ronaldo, care a evoluat doar jumătate de oră la Bilbao, nu are amintiri foarte plăcute din meciurile împotriva Barcelonei. Dacă Messi a marcat până acum de şase ori împotriva lui Real Madrid, portughezul nu a perforat niciodată poarta catalanilor. De altfel, Ronaldo nu a învins decât o dată Barcelona, cu 1-0, în turul semifinalelor Ligii Campionilor din 2008, pe vremea când juca la Manchester United. De atunci, lusitanul a mai jucat de cinci ori împotriva „extratereştrilor”, dar nici Manchester United şi nici Real Madrid nu au mai reuşit să înscrie gol în aceste partide.

46 de meciuri a jucat Messi în acest sezon pentru Barcelona şi a marcat 47 de goluri


18 pase decisive a reuşit Messi în acest sezon de Primera, egalând recordul lui Xavi, din sezonul 2008-2009


40 de goluri a marcat Cristiano Ronaldo pentru Real în acest sezon, în toate competiţiile

8-0 este golaverajul pe care l-a acumulat Barcelona în ultimele trei meciuri împotriva lui Real Madrid, când a jucat şi Ronaldo la „galactici”

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)