Merkel către Filat: „Vom susţine R. Moldova pe calea integrării europene”

Prim-ministrul Vlad FILAT a susţinut ieri un briefing privind rezultatele vizitei întreprinse în Germania în perioada 11-12 mai. Prim-ministrul a comunicat că, în cadrul vizitei, a avut întrevederi cu reprezentanţi ai Bundestag-ului, autorităţi locale, membri ai comunităţii oamenilor de afaceri, ONG, reprezentanţi ai diasporei, precizând că cea mai importantă întrevedere a fost cea cu cancelarul german, Angela MERKEL.

Vlad FILAT a menţionat că, în cadrul întrevederii cu cancelarul german au fost abordate chestiuni ce ţin de problema transnistreană, integrarea europeană, procesul de reforme demarat de Guvernul de la Chişinău, liberalizarea regimului de vize.

Premierul a spus că discuţiile au fost sincere, în cadrul lor menţionându-se sprijinul pe care este gata să-l acorde Germania Republicii Moldova pe multiple planuri. În context, s-a menţionat în special reglementarea transnistreană, subiect ce va fi inclus pe agenda vizitei pe care o va întreprinde în Germania preşedintele rus Dmitri MEDVEDEV.

„Cât priveşte regimul liberalizat de vize, se ştie că la acest capitol punctul de vedere al Germaniei este unul determinant. Astăzi, pot spune clar că la data de 15 iunie vom iniţia dialogul cu Uniunea Europeană în acest sens”, a precizat prim-ministrul.

Vlad FILAT a menţionat că, în persoana Germaniei, Republica Moldova a obţinut un prieten adevărat. „Am primit o confirmare că Republica Moldova nu este singură în efortul său de integrare europeană, că avem prieteni sinceri şi de nădejde”, a declarat prim-ministrul.

PP

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)