Membrii unei grupări criminale vor fi traşi la răspundere pentru crime comise acum zece ani

arrested1

Şase membri ai unui grup criminal organizat au fost reţinuţi de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale în comun cu Inspectoratul Naţional de Investigaţie pentru o serie de crime excepţional de grave, comise încă acum zece ani, transmite serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Procurorii au constatat că membrii unei grupări criminale au comis în 2008 o serie de crime grave în privinţa a trei locuitori ai satului Lucaşeuca, pe care i-au răpit, jefuit şi aplicat vătămări intenţionate grave a integrităţii corporale. De asemenea, aceştia mai sunt bănuiţi de omorul, pe 12 iunie 2006, a unui locuitor al oraşului Orhei, cadavrul acestuia nu a fost depistat nici până în prezent.

După comiterea crimelor, organele de drept au muşamalizat investigaţiile, într-un caz a fost dispusă neînceperea urmăririi penale. Recent însă procurorul general interimar a anulat ordonanţele de neîncepere a urmăririi penale şi a dispus pornirea urmăririi penale pentru tragerea la răspundere tuturor celor vinovaţi.

Procurorii le-au înaintat celor şase membri ai grupării criminale învinuirea, în privinţa acestora fiind eliberate mandate de arestare pentru 30 de zile. Aceştia au vârste între 20 şi 40 de ani şi sunt locuitori ai raionului Orhei.
În prezent, măsurile speciale de investigaţie şi acţiunile de urmărire penală continuă în vederea stabilirii tuturor participanţilor la comiterea infracţiunilor şi tragerii lor la răspundere penală.

De asemenea, Procurorul General interimar a dispus investigarea inclusiv a acţiunilor reprezentanţilor organelor de drept care, în virtutea atribuţiilor procesuale, au adoptat hotărâri contrare legii