Medalia de aur pentru Moldova la europenele de haltere

Halterofilul Anatolie Cârâcu, categoria 94 kg, a cucerit medalia de aur la Campionatul European de Tineret din Cipru, înregistrând astfel o premieră pentru Republica Moldova.

Cârârcu a cucerit medaliile de aur la proba „total” şi „smuls” şi medalia mică de argint la „aruncat”. „Am avut emoţii foarte mari la acest campionat, dar am fost sigur de forţele proprii. Această reuşită îmi dă speranţa că voi obţine rezultate bune la viitoarele competiţii, poate chiar şi la Olimpiada din 2012”, a spus tânărul halterofil.

Antrenorul său, Ion Bratan, nu a fost surprins de rezultatul înregistrat de discipolul său. „Nu am fost deloc surprins că Anatol a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere. Noi ne-am pregătit minuţios pentru această competiţie, iar rezultatele demonstrează acest lucru”, a spus Bratan.

Nu doar Cârâcu a adus medalii delegaţiei Republicii Moldova. Bălţeanul Alexandru Şpac a cucerit medalia de argint la categoria de greutate de până la 69 kg. Tot la categoria 69 kg, dar la juniori, Sergiu Cechir a fost premiat cu bronz, fiind devansat de doi adversari albanezi. La categoria de până la 94 de kg, dar la juniori, Alexandru Zbârnea a cucerit o medalie de bronz la proba „aruncat”.

Delegaţia Moldovei a cucerit, în total, nouă medalii  (două de aur, trei de argint şi patru de bronz). (V.H.)