Meciuri spectaculoase şi cu multe goluri

În primele meciuri din faza grupelor au fost înscrise 59 de goluri, aceasta constituind o medie mai mare de trei goluri pe meci

Liga Campionilor a revenit pe ecranele microbiştilor din toată lumea. Primele meciuri din faza grupelor au adus iubitorilor sportului rege senzaţii tari, goluri spectaculoase şi scoruri, mai mult sau mai puţin, surprinzătoare.

După aproximativ patru luni de la marea finală de pe Wembley, în care Bayern Munchen, pentru a cincea oară, a reuşit să obţină mult râvnitul trofeu, în faţa conaţionalilor de la Borussia Dortmund, Liga Campionilor şi-a reluat startul în noul sezon 2013–2014. Acest debut de sezon nu a dezamăgit amatorii fotbalului, oferind meciuri spectaculoase şi cu multe goluri.

Din cele 16 meciuri jucate, doar unul s-a încheiat la egalitate. Acest meci a fost disputat în cadrul grupei B, în care Juventus Torino n-a putut decât să o egaleze, după pauză, pe FC Copenhaga. În celelalte meciuri, s-au înregistrat opt victorii ale gazdelor, iar în alte şapte meciuri s-au dovedit a fi mai puternici oaspeţii. De asemenea, merită a fi menţionat faptul că a fost înscris un număr impunător de goluri. În primele meciuri din faza grupelor au fost înscrise 59 de goluri, aceasta constituind o medie mai mare de trei goluri pe meci.

Shakhtar Doneţk merge cu paşi siguri în play-off

Situaţia în grupe se prezintă în felul următor: în grupa A este lider Manchester United, care a învins pe teren propriu Bayer Leverkusen cu scorul de 4-2. Pe locul doi se află Shakhtar Doneţk. Echipa lui Mircea Lucescu, ajutat de moldoveanul Alexandru Spiridon, a reuşit să învingă în deplasare Real Sociedad cu 2-0 şi merge cu paşi siguri, alături de englezi, spre calificarea în play-off.

În grupa B, locul întâi este ocupat de Real Madrid cu 3 puncte, urmată de FC Copenhaga şi Juventus Torino cu câte un punct, iar pe ultimul loc se clasează turcii de la FC Galatasaray. Galacticii au reuşit să urce pe prima poziţie după ce au făcut scorul etapei, pe terenul turcilor, scor final 1-6, iar celelalte două formaţii au remizat cu scorul de 1-1.

Steaua, în genunchi

Paris Saint Germain, reuşind victoria în deplasare cu Olympiakos, scor 1-4, este lidera grupei C. De asemenea, din această grupă mai fac parte formaţiile Benfica Lisabona şi FC Anderlecht. Lusitanii ocupă locul doi după victoria cu scorul de 2-0 contra belgienilor.

În grupa D, au fost înregistrate scoruri identice de 3-0, diferenţa fiind că într-un meci au învins gazdele, iar în altul oaspeţii. Actuala deţinătoare a trofeului, Bayern Munchen, a trecut cu uşurinţă peste ruşii de la CSKA Moscova, iar Manchester City a învins în Cehia Viktoria Plzen.

Cea mai importantă grupă pentru microbiştii din România şi din R. Moldova s-a dovedit a fi grupa E, în care evoluează Steaua Bucureşti. Succesul nu le-a zâmbit românilor la Gelsenkirchen, unde au fost învinşi de Schalke 04 cu un scor categoric de 3-0, deşi până la primul gol steliştii erau mai periculoşi în fazele de atac. Marea surpriză s-a înregistrat în celălalt meci al grupei. FC Basel a învins deţinătoarea Ligii Europa, Chelsea Londra chiar pe terenul acesteia, cu toate că la pauză englezii se aflau în avantaj cu scorul de 1-0.

Şanse tot mai mici

Astfel, primele două locuri sunt ocupate de Schalke şi Basel, în timp ce Steaua se clasează pe ultimul loc, având şanse tot mai mici de a ajunge în primăvara europeană.

Grupa F, care este practic cea mai echilibrată grupă, a oferit de asemenea două rezultate identice, înregistrându-se scorurile de 2-1 şi 1-2. Napoli a reuşit să învingă finalista ligii de anul trecut, Borussia Dortmund pe teren propriu, în timp ce Arsenal Londra a obţinut victoria pe terenul celor de la Olimpique Marseille.

O altă formaţie rusă, Zenit Sankt Petersburg, a pierdut cu scorul de 3-1 în faţa spaniolilor de la Atlectico Madrid. În celălalt meci din grup G s-a înregistrat victoria lusitalinor de la FC Porto, pe terenul formaţiei austriece, Austria Viena. Astfel, Atletico şi Porto ocupă primele două locuri, în timp ce Austria şi Zenit sunt la coadă.

Implacabilul Messi

În ultima grupă, în care joacă Barcelona şi Milan, nu au fost înregistrate surprize. Milan a învins cu un scor clar de 2-0 Celtic Glasgow, iar Barcelona a făcut praf formaţia Ajax Amsterdam. Prin hat-trick-ul lui Messi şi golul lui Pique, catalanii au stabilit scorul final de 4-0, urcând pe prima poziţie din grupă.

Meciurile din etapa a doua din grupe se vor juca în zilele de 1 şi 2 octombrie. Vecinele noastre vor avea de înfruntat două formaţii engleze tari. Steaua va primi pe Arena Naţională Chelsea Londra, iar la Doneţk va veni campioana Angliei, Manchester United.

Diego Gherman

 

The following two tabs change content below.
Diego Gherman

Diego Gherman

Diego Gherman

Ultimele articole de Diego Gherman (vezi toate)