Meciul decisiv

Naţionala României va juca cel mai important meci din preliminarii

Naţionala României va disputa astăzi meciul contra concurentei numărul unu pentru ocuparea locului doi în grupa D, și anume selecționata Turciei. Acest meci are o importanță foarte mare, din cauza situației grele din grupă. România ocupă locul 2, având cu trei puncte mai mult decât Turcia care, pe moment, se află pe locul 4.

După un meci senzațional pe Arena Națională din București, în care România a făcut praf selecționata Ungariei, băieții lui Victor Pițurcă s-au apropiat cu pași mari de barajele Mondialului din Brazilia. În seara zilei de vineri, tricolorii au făcut unul dintre cele mai bune meciuri, avându-l la cârma echipei naţionale pe Victor Pițurcă.

Având jocul sub control și reușind să creeze foarte multe faze de gol, România a reușit să introducă mingea în poarta ungurilor de trei ori. Scorul a fost deschis chiar în debutul partidei. După o greșeală a unui fundaș maghiar, Marica a interceptat balonul și, ieșind singur cu portarul, n-a dat greș. În minutul 31, tribunele stadionului au explodat de bucurie. Mihai Pintilii a trimis o torpilă de la circa 25 de metri, care a intrat la vinclu, lăsându-l spectator pe portarul maghiar. Al treilea gol a fost marcat pe final de meci de stelistul Cristian Tănase care a driblat cu ușurință un adversar și a trimis mingea în colțul lung. Scorul final este 3-0 și România devine favorita numărul unu în lupta pentru baraj.

Cu Turcia va fi mai greu

În această seară, România va avea nevoie de aceeași dorință de a obține victoria. Având în vedere că, de această dată, adversarul va fi ceva mai tare, chiar dacă în cadrul acestor preliminarii nu strălucește. Selecționata Turciei, care, în meciul de vineri împotriva Andorrei, a învins categoric cu scorul de 5-0, ocupă pe moment locul patru în grupă în spatele Ungariei și României, având 10 puncte la activ, după şapte meciuri disputate.

Primul 11 al tricolorilor va suferi modificări din cauza suspendării lui Bourceanu pentru cumul de cartonașe galbene.

„Vor exista schimbări în primul 11 față de meciul cu Ungaria. Sper să luăm cele mai bune decizii. Lotul nostru este în regulă cu excepția lui Bourceanu, care a acumulat două cartonașe galbene. Sper ca la ora jocului să fie cel mai înalt nivel psihic și fizic pentru a câștiga meciul”, a declarat antrenorul României Victor Pițurcă.

De partea cealaltă însă, turcii au pierderi mari, cel puțin așa scrie presa din Turcia. Cu doar 48 de ore înaintea partidei, nu erau apți şapte jucători. E vorba de mijlocașul de la Borussia Dortmund, Nuri Șahin, vedeta turcilor, Arda Turan, dar și Gokhan Gonul, Umul Bulut, atacantul Mustafa Pektemek și golgheterul tucilor, Burak Yilmaz.

În acest meci, România se poate mulțumi și cu un scor de egalitate, care i-ar asigura barajele, de aceea o eventuală tactică de joc a lui Pițurcă ar fi jocul mai defensiv, cu trecerile rapide din apărare în atac, pentru a-i prinde pe turci pe contraatac. La rândul lor, turcii însă vor juca cu siguranță deschis, cu accent mare pe ofensivă, în primul rând, deoarece îi obligă situația, iar în al doilea rând pentru că această naţională a jucat mereu într-un asemenea mod.

„Avem un ușor avantaj, pentru că ne ajunge și un egal și atunci nu vom risca precum o fac turcii. De fapt, ei riscă mereu pentru că acesta este jocul lor, unul literalmente ofensiv”, a afirmat selecționerul României. Relevăm că meciul tur dintre Turcia şi România s-a încheiat cu 1-0 pentru ultima.

Cealaltă vecină a noastră, Ucraina, va juca de asemenea un meci important din cadrul preliminariilor, contra Angliei, care în ultimul meci s-a distrat cu Moldova. Selecționata noastră nu are niciun meci.

Meciul dintre România și Turcia va avea loc pe Arena Națională din București, începând cu ora 21.

Diego Gherman

 

The following two tabs change content below.
Diego Gherman

Diego Gherman

Diego Gherman

Ultimele articole de Diego Gherman (vezi toate)