Meciul cu San Marino, cel mai dificil pentru naţionala Moldovei


 

Tricolorii vor să marcheze primul gol după un an şi să bifeze prima victorie în preliminariile CM 2014

Naţionala de fotbal a Moldovei a obţinut în meciul cu Ucraina de vinerea trecută primul punct în preliminariile Campionatului Mondial din Brazilia, dar acest punct nu ar valora nimic dacă fotbaliştii moldoveni nu vor obţine victoria cu San Marino, o echipă de amatori care are în lot doar un jucător profesionist. De această părere este selecţionerul Ion Caras, care promite că în partida cu San Marino va juca cu trei atacanţi.


În meciul cu Ucraina, Alexandru Epureanu şi ai săi au jucat cu sacrificiu şi chiar dacă de cele mai dese ori au bubuit mingile în stânga şi în dreapta şi-au atins obiectivul – un punct cu echipa care a condus Anglia pe Wembley. Spre deosebire de meciul cu englezii, pierdut pe teren propriu cu 0-5, Ion Caras a jucat mai precaut în apărare, dar nu a evitat să urce şi în atac când a fost cazul. La o asemenea fază Alexandru Suvorov, care de altfel a fost practic inexistent pe teren, a centrat perfect în careul ucrainenilor, iar un fundaş advers a respins mingea cu mâna din faţa lui Petru Racu. Arbitrul francez care a oficiat partida nu a arătat nimic, iar meciul a continuat.

 

Cea mai mare ocazie a ucrainenilor din prima repriză s-a produs în minutul 34, când Zozulea a preluat cu capul o centrare, iar mingea a lovit bara.
Ucrainenii, care au fost susţinuţi de peste 2000 de fani, au început tare şi repriza secundă, iar Iarmolenko a reuşit chiar să marcheze, dar golul a fost anulat eronat de acelaşi arbitru francez. Probabil că arbitrul şi-a reparat greşeala comisă în minutul 26, atunci când nu a acordat penalty.

 

Dedov putea deveni erou

 

Ion Caras a demonstrat că nu este un antrenor care să se apere pe tot parcursul meciului, iar pe finalul partidei a jucat cu doi atacanţi. Acesta i-a introdus în teren pe Anatol Doroş, Gheorghe Ovsianicov, dar cea mai mare ocazie de a marca a fost trecută în contul mijlocaşului Alexandru Dedov, care în minutul 87 al partidei a şutat periculos din 18 metri în vinclu, dar portarul Piatov a scos cu greu mingea care se ducea în plasă.

 

Dedov a fost supărat că nu a marcat cu Ucraina, dar promite că se va revanşa în meciul cu San Marino. „Mi-am dorit mult să intre acea minge în plasă, dar deja trebuie să uit cât mai repede acest meci. Urmează partida cu San Marino, meci pe care suntem obligaţi să-l câştigăm”, a spus tânărul mijlocaş stânga.

 

Caras vrea un gol rapid cu San Marino

 

Selecţionerul recunoaşte că meciul cu Ucraina nu a fost cel mai bun, deoarece elevii săi nu au avut un control al balonului aşa cum şi-a dorit. Totuşi, Caras a declarat că rezultatul a contat în primul rând, un rezultat care va da încredere echipei sale. „Meciul cu San Marino va fi poate cel mai greu de până acum şi asta pentru că noi trebuie să fim echipa care are în mâini jocul. Întâlnim un adversar care se apară cu tot efectivul şi din acest motiv trebuie să marcăm foarte repede şi să-i obligăm să iasă la joc. Am văzut şi în meciul lor cu Anglia că se apără aglomerat. Englezii au reuşit ultimele trei goluri pe finalul meciului”, şi-a spus temerea Caras.

 

Va juca cu trei atacanţi

 

Pentru a tranşa această partidă în favoarea echipei noastre, Ion Caras va juca cu trei atacanţi. „Eu mă gândesc că nu voi juca cu doi, ci cu trei jucători cu profil ofensiv. Pentru acest meci i-am convocat pe mijlocaşii Marian Stoleru de la Milsami şi pe Valeriu Andronic de la Iskra. Din păcate, Sergiu Gheorghiev şi Stanislav Ivanov s-au accidentat şi au rămas acasă. Sper că în meciul cu San Marino vom marca primul gol după o pauză de un an şi totodată vom bifa prima victorie în actualele preliminarii”, a conchis tehnicianul.

 

Meciul dintre San Marino şi Moldova va avea loc astăzi pe stadionul Olimpic şi va începe la ora 21.30.

 

Vitalie HADEI