Meciul cu Moldova, ultimul pentru John Terry la naţionala Angliei

De fiecare dată când naţionala lui Ion Caras a întâlnit Anglia s-au produs schimbări semnificative în componenţa naţionalei Albionului. În meciul cu naţionala de fotbal a Republicii Moldova a debutat în 1996 starul David Beckham, iar acum, după un meci cu naţionala ţării noastre, se retrage fundaşul lui Chelsea John Terry.

Fotbalistul echipei Chelsea, 31 de ani, şi-a anunţat duminică retragerea din naţionala Angliei. „Simt că federaţia, continuând procedurile împotriva mea în condiţiile în care am fost găsit nevinovat de justiţie, a făcut de neconceput poziţia mea faţă de echipa naţională. Voi încerca acum să obţin performanţe cu Chelsea, la nivel naţional şi european”, a afirmat John Terry.

„Federaţia a făcut de neconceput poziţia mea faţă de naţională”

Terry, selecţionat de 78 de ori în naţionala ţării sale, în perioada 2003-2012, va fi audiat la federaţia engleză, într-un caz de rasism, pentru care a fost deja achitat de justiţie. John Terry a fost achitat, în iulie, de justiţia britanică, în cadrul unui proces de cinci zile privind unele insulte rasiste presupuse a fi fost adresate de fotbalist unui adversar. Jucătorul în vârstă de 31 de ani a fost acuzat că l-a insultat pe un jucător de culoare al echipei Queens Park Rangers, Anton Ferdinand, fratele lui Rio Ferdinand de la Manchester United, în timpul unui meci din campionatul Angliei, care a avut loc în 23 octombrie 2011.

Acest caz a dus la pierderea banderolei de căpitan al naţionalei pe care a purtat-o Terry şi apoi la demisia selecţionerului Fabio Capello, care nu a fost de acord cu decizia luată în cazul jucătorului său.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)