McLaren a reuşit dubla în Canada!

Hamilton se simte bine la Montreal. După ce a reuşit pole-position, duminică n-a avut emoţii. A fost secondat de coechipierul său Button, actualul campion mondial. Formula 1 a revenit la Montreal după ce, anul trecut, MP al Canadei n-a fost acceptat de FIA din cauza unor datorii. Un circuit pe placul piloţilor pentru că se poate depăşi datorită liniilor drepte şi lungi. Aşa şi-a calculat strategia şi australianul Mark Webber de la Red Bull, care, din cauza că şi-a schimbat cutia de viteză chiar în ziua cursei, a coborât cu cinci poziţii, conform regulamentului. Astfel, actualul lider din F1 a luat-o de jos, de pe locul 7 al grilei. Lewis Hamilton de la McLaren a întrerupt dominaţia de şapte pole-position-uri consecutive din acest sezon ale celor de la Red Bull.

Multe depăşiri şi abandonuri

Scenariul bun la Montreal. Multe depăşiri şi abandonuri, opriri la boxe încă de la început pentru schimburi de pneuri cu Webber într-o cursă nebună de recuperare. După 15 tururi, ordinea era următoarea: Hamilton, Alonso şi Button, spaniolul lui Ferrari fiind ghimpele între cei doi piloţi ai lui McLaren. Pe 4 Vettel, iar pe 5 Webber.

La jumătatea cursei, conducea Webber, urmat de Hamilton şi Alonso, numai că australianul avea bifată doar o singură oprire pe la boxe. În spatele podiumului, Button (McLaren) şi Vettel (Red Bull), aflaţi în duel direct. Până la final, Hamilton, Alonso şi Vettel s-au întrecut în cel mai rapid tur de pistă.

Cu 20 de tururi înainte de final, Hamilton a atacat decisiv. A trecut uşor de Webber, care continua cursa cu o singură oprire la boxe. Până la urmă, s-a dus şi australianul să-şi schimbe pneurile. Alonso i-a cedat locul secund lui Button. În faţă a rămas Hamilton, care a şi câştigat.