Măsurile de control vamal ce urmau a fi aplicate începând cu 1 decembrie, amânate

vamaRegulile de trecere a frontierei moldo-române amânate. La această înțelegere au convenit Tudor Baliţchi cu omologul său român, Claudiu Ardeleanu Regulile de trecere a frontierei moldo-române amânate. La această înțelegere au convenit Directorul General al Serviciului Vamal Tudor Baliţchi cu omologul său român, Claudiu Ardeleanu. Măsurile speciale de control vamal a bagajelor persoanelor fizice, care urmau a fi aplicate la 1 decembrie la frontiera moldo-română, sunt amânate. Această decizie s-a aprobat în contextul discuțiilor telefonice, care au avut loc la inițiativa lui Tudor Balițchi cu omologul său român, Claudiu Ardeleanu, informează biroul de presă al Serviciului Vamal.

În urma discuţiei între cei doi funcţionari, s-a convenit asupra aplicării procedurilor anterioare de control la frontieră.

Totodată biroul de presă informează că soluţionarea aspectelor legate de aplicarea noilor instrucţiuni speciale pentru unele categorii de bunuri introduse de către călători pe teritoriul României, în bagajele personale, necesită o perioadă mai lungă de timp, reintrarea în vigoare se va face la o dată care va fi comunicată ulterior.

JURNAL de Chişinău a publicat în ediţia print a ziarului din data de 22 decembrie un articol intitulat „Moldovenii vor duce dorul produselor de casă”, zi în care a fost emis comunicatul. Apoi articolul a fost publicat pe site-ul jc.md cu titlul „Fără brânză, scrumbie şi vin la trecerea vămii”. În acest sens menţionăm că  procedurile de control la trecerea vămii moldo-române nu vor intra în vigoare începând cu 1 decembrie, măsurile date fiind amânate pentru o perioadă nedeterminată.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)