Maşini de 90.000 de euro, furate în 40 de secunde!

Un mod de operare uluitor de rapid a fost pus la punct de o grupare ce opera în mai multe judeţe din România, furând numai maşini de lux în valoare totală de peste 1 milion de euro! Hoţii aveau nevoie doar de 40 de secunde pentru a pleca de pe loc cu maşina din momentul în care se apropiau de ea.

Cel mai mult le lua să spargă butucul maşinii. Odată ajunşi înăuntru, în zece secunde porneau maşina. Infractorii foloseau un dispozitiv sub forma unei mufe pe care îl introduceau în calculatorul maşinii. De pe acel dispozitiv, informaţiile erau transferate pe o cheie brută cu care porneau motorul. Cheia era procurată de la cetăţeni turci. Maşinile erau duse la service-uri din Focşani şi Constanţa unde erau vopsite şi le era schimbată seria de la motor, fiind transformate în copii ale unor maşini existente deja în circulaţie. Detaliile acestora erau cel mai probabil reţinute în momentul în care în service-urile respective ajungeau maşini de tipul X5 şi X6. Maşinile erau apoi scoase din ţară prin punctul de frontieră de la Vama Veche.

În unele cazuri, maşinile erau vândute în ţară, dar cu dispozitive de gps montate astfel încât să poată fi reperate şi furate încă o dată! Nouă maşini au fost probate deja ca furate, dar se pare că ar fi vorba de câteva zeci. Valoarea totală a pagubelor se ridică la peste un milion de euro.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău