Maşină de lux „de la mecenaţi” pentru preşedintele raionului Criuleni

Sponsorii au finanţat drapelul, morga şi automobilul conducerii

Preşedintele raionului Criuleni, Vitalie Rotaru, membru PLDM, s-a ales cu o maşină de lux, de marca Şcoda Superb, de culoare neagă, în valoare de 328 de mii de lei. Potrivit liderului fracţiunii comuniste, Dumitru Goncearenco, în total au fost alocaţi din bugetul raional circa 1 milion de lei, pentru patru automobile de marca Şcoda, celelalte fiind achiziţionate la un preţ de circa 200 de mii de lei. Ministerul Finanţelor şi-a dat acordul pentru achiziţionarea a doar două automobile. Solicitat de JURNAL, preşedintele raionului a declarat că maşina a fost procurată nu din bani publici, ci „din sponsorizări”.

„Au fost transferaţi bani la Consiliul raional pentru diferite acţiuni de-ale noastre, şi după ce-au fost făcute aceste acţiuni, au rămas bani. Am luat-o pe cea mai simplă din maşinile Şcoda…”, a spus Rotaru. Remarcăm că e totuşi vorba de o maşină de lux Şcoda Superb. „Da, e Şcoda Superb, dar e cea mai simplă. Cealaltă maşină era veche şi am transmis-o în gestiunea Poliţiei Rutiere”, spune Rotaru.

Bani „de la oameni care iubesc cultura”

Potrivit unor consilieri, automobilul de serviciu rămas de la fostul preşedinte al raionului a fost procurat în 2009 şi era în stare bună, până a fi implicat într-un accident în 2011. „Prostii! Nu a fost niciun accident. Era un Mitshubishi Galant, iar în momentul în care am avut surse suplimentare pe cont, nu bani publici, ci sponsorizări, s-a ieşit cu iniţiativa să cumpărăm un Şkoda Superb, cea mai simplă Şkoda”, repetă acesta. Potrivit lui Rotaru, sponsorizările ar fi fost efectuate în cadrul Festivalului „Meşterul Manole” de la Criuleni. „S-au colectat bani de la agenţi economici, de la oameni care iubesc cultura, s-a petrecut festivalul, o anumită sumă s-a cheltuit, alta a rămas. Aşa am luat maşină”, spune Rotaru.

Citiţi continuarea în ediţia print.

Svetlana COROBCEANU

 

The following two tabs change content below.
Svetlana Corobceanu

Svetlana Corobceanu