Mărul roşu al lui Vladimir Voronin, ca viitoare siglă a PCRM-ului // Scrisoarea de vineri

Acest măr roşu al comuniştilor nu are nimic în comun cu mărul biblic al lui Adam, de la care a pornit dragostea şi ca urmare – viaţa pe pământ.

Regimul totalitar comunist sovietic, când a implementat teoria comunistă, a început cu construirea unui stat sclavagist, numit „Uniunea Sovietică”, în care omul, ca purtător de dragoste, a fost strivit!

Mărul lor nu are nimic în comun nici cu mărul lui Newton. Căderea lui în capul savantului englez a dus la descoperirea Legii Gravitaţiei, care a contribuit esenţial la dezvoltarea fizicii în studierea legilor naturii.

Teoria comunistă s-a condus însă doar de o singură dogmă – cea comunistă! Cât a plătit omenirea pentru aceste experimente? Circa o sută de milioane de vieţi omeneşti la scară globală!!!

Sus-numitul măr roşior nu are nimic în comun nici cu cel al lui Wilhelm Tell, eroul naţional al elveţienilor, care, arestat şi obligat să ţintească cu arcul un măr plasat pe creştetul fiului său Walter pentru a-şi redobândi libertatea, nu a ratat lovitura.

Regimul comunist nu a făcut niciodată modele din personalităţi de asemenea anvergură.

Omul curajos, chibzuit la nevoie, cult, plin de demnitate, bun familist nu se potrivea cu modelul nou de „homo sovieticus” şi era nimicit cu întreaga familie cu tot prin teroare, foamete, chinuri groaznice în gulagurile siberiene. Iar în locul lor erau aduşi cotropitori din Rusia, susţinuţi de „activişti” locali, proveniţi din familii de potlogari şi golani.

În sfârşit, mărul „roşcat” al comuniştilor este identic doar cu cel al Discordiei, care, precum se ştie, a provocat războiul greco-troian şi care s-a multiplicat de atâtea ori pe Terra noastră… Apogeul acestor conflagraţii mondiale a fost războiul al doilea mondial, în care protagonişti au fost două regimuri: unul comunist şi celălalt fascist.

Şi dacă cel fascist a dispărut, cele comuniste sunt încă viabile şi continuă să cotropească popoare pentru a le extermina, să semene ură între naţiuni dezbinate etc., etc.

În concluzie: partidul comuniştilor din Basarabia cu sigla „mărul Discordiei” nu poate avea viitor. Să-l ajutăm cu toţii să dispară din viaţa noastră ca un coşmar.

Ion Nistor TELEMAN

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)