Mărturisirile unui GIGOLO

MORAVURI DUBIOASE // „Orice femeie poate deveni victima mea”

Eşti trecută de treizeci de ani, eşti disperată că prinţul tău nu mai vine? Dacă ai în buzunar mai mulţi bani, atenţie, poţi deveni victima semenilor lui Ion, un tânăr seducător care câştigă bani pe seama femeilor naive. „Fac cunoştinţă, mă prezint ca om de afaceri, împrumut bani de la ele şi… dispar. Asta e totul”, recunoaşte Ion.

„Fiindcă îs băiat frumos la mama”

Aceasta însă nu e totul, deoarece acţiunile lui nu sunt altceva decât escrocherie, despre acest lucru îşi dă bine seama chiar el pentru că îşi face masterul în drept. L-am cunoscut pe acest tânăr la o nuntă din cele care se numesc „bingoase”. Un bărbat simpatic, îmbrăcat la patru ace, cu ochii mari, albaştri, şi o privire străpungătoare. Toţi dansau, se veseleau, iar el stătea la un capăt de masă şi privea lumea din jur. Abia mai târziu mi-am dat seama că îşi vâna victima.

„La 19 ani, arătam mult mai matur şi am observat că atrag atenţia femeilor mai în vârstă. Atunci m-am gândit de ce să nu profit de acest lucru.” Ion a cheltuit bani grei pentru haine şi încălţăminte de brand, tot felul de accesorii, parfumuri scumpe şi, bineînţeles, arenda unui automobil. „Fiindcă îs băiat frumos la mama, nu a fost greu să cuceresc inimile femeilor dornice de dragoste”, spune zâmbind. Şi tot aşa, timp de opt ani, acest tânăr îşi asigură existenţa, aburind femeilor.

Dragoste contabilizată

„Cum scoţi banii?”, l-am întrebat. După câteva clipe de ezitare, a sorbit puţin coniac şi mi-a descris strategia de ademenire. „Nu e greu să le găseşti, ele înseşi vin în braţele mele. Eu le dau ceea ce le lipseşte cel mai mult – atenţia bărbătească.” Spune că a făcut cunoştinţă cu trei dintre victimele în buticurile de haine, cu alte două, în restaurant. „Le fac vreo două complimente, le invit în diferite localuri, le fac cadouri, la primele întâlniri le aduc flori.”

Ion nu se zgârceşte, deoarece se prezintă ca om de afaceri care a moştenit businessul tatălui său. „Toate ca una mă invitau să trăiesc la ele acasă. Ştii cât e de bine să te trezeşti dimineaţa într-un apartament luxos, iar o femeie să-ţi aducă cafeaua fierbinte în pat?”, spune bărbatul plin de sine. Mi-a mărturisit că, în momentul când se plictisea, îi spunea „iubitei” că are probleme de afaceri şi, dacă nu găseşte urgent o anumită sumă de bani, va falimenta. Toate l-au crezut pe cuvânt şi i-au sărit în ajutor, cu excepţia uneia. „Ea este unica care m-a «folosit»”, când a rostit aceste cuvinte, i-a dispărut zâmbetul de pe buze.

Şi-a săpat groapa

Pe Tatiana a cunoscut-o acum un an, o femeie simpatică de 35 de ani, directoarea unei companii turistice din Chişinău care s-a dispărţit tocmai în acea vreme. „Totul părea ideal, iar în ziua când am vrut să-i spun că am nevoie de bani, m-a anunţat că sunt liber. A vrut doar să rămână însărcinată de la un bărbat tânăr, frumos şi sănătos”. Ion spune că cea mai mare sumă pe care „a împrumutat-o” de la „bietele” femei a fost 2500 de euro. Îndată ce lua banii, tânărul dispărea şi îşi schimba numărul de telefon. „Acum am al nouălea număr”, spune bărbatul.

Dincolo de faptul că riscă privaţiune de libertate pentru escrocherie, dacă se va găsi vreo victimă care va îndrăzni să-l denunţe, starea sa psihică va avea de suferit. „Ion nu este un gigolo tradiţional, care spune direct femeii că este un bărbat de consum. Numărul de femei minţite de acesta vorbeşte despre faptul că devine treptat dependent de adrenalină. Adesea, asemenea bărbaţi sunt cei care au dus lipsa atenţiei din partea mamei în copilărie. Dacă se căsătoresc, o fac târziu şi, în majoritatea cazurilor, soţia este capul familiei, iar ei se simt mereu neîmpliniţi.

Femeile care cad victime ale acestor bărbaţi, chiar dacă nu recunosc, intuiesc că vor fi minţite, însă totuşi încep această relaţie. Apropo, aceşti tineri cunosc destul de bine psihologia feminină şi devin alinarea femeilor singure şi nefericite, însă pentru scurt timp”, spune psihologul Valentina Cărăuş, atenţionând femeile că e periculos să crezi în poveşti. Rişti să dai peste „un prinţ” de genul lui Ion.

Svetlana Panţa

The following two tabs change content below.