„Mărţişor Călător” – eveniment inedit la Haga/ FOTO

By Editor

Cetățenii originari din Republica Moldova stabiliți în Olanda au organizat, pe 1 martie, un eveniment inedit cu prilejul sosirii primăverii cu genericul „Mărţişor Călător”. Serata desfășurată în incinta misiunii diplomatice la Haga a adunat un număr mare de oaspeți și a avut drept scop promovarea valorilor culturale naționale precum și consolidarea comunității originarilor din Moldova.

Potrivit organizatorilor, serata a avut un program bogat și divers în cadrul căreia s-a dansat, s-au recitat versuri și s-au confecționat mărțișoare. Copiii au recitat poezii dedicate primăverii şi au povestit „Legenda Mărţisorului”. A fost organizat un atelier în cadrul căruia participanţii au confecţionat diferite mărţisoare. De asemenea, oaspeții au avut posibilitatea să degusteze vinurile produse în Moldova oferite de ambasadă.

Interpretul Cristi Aldea-Teodorovici a a încântat publicul cu mai multe cântece din repertoriu, iar evenimentul s-a finalizat cu cântece, muzica şi dansuri tradiţionale. După serată, membrii comunităţii moldoveneşti s-au deplasat în centrul oraşului Haga, unde au repartizat mărţişoare populaţiei locale şi au relatat despre această frumoasă tradiţie.

Evenimentul a fost organizat de către misiunea diplomatică de la Haga în parteneriat cu iniţiativa „Noroc Olanda”, care reprezintă o platformă virtuală de comunicare a comunităţii moldovenilor din Regatul Ţărilor de Jos.

martisor_olanda_facebook3

Mai multe fotografii de la eveniment puteți vedea aici.

Știrea „Mărţişor Călător” – eveniment inedit la Haga/ FOTO a apărut pe Moldova.org.

Sursa: diaspora.moldova.org