Martin O’Neil sau Arsene Wenger.

Ferguson se retrage

Legendarul antrenor al celor de la Manchester United, Sir Alex Ferguson, se pregăteşte să părăsească gruparea de pe Old Trafford. Tehnicianul scoţian a anunţat deja conducerea clubului că, la finalul sezonului 2010–2011, va renunţa la Manchester United. „Încă un sezon şi plec”, a declarat Ferguson, conform „The Sun”.

La finalul stagiunii viitoare, Ferguson va împlini 25 de ani pe banca diavolilor. El a luat decizia de a părăsi formaţia din Manchester cu şase luni înainte de împlini 70 de ani. Conform publicaţiei engleze, Jose Mourinho este principalul favorit pentru a-l înlocui pe Ferguson. Englezii însă au un rival pe măsură: Real Madrid a înaintat deja o ofertă fabuloasă pentru a obţine semnătură tehnicianului portughez, actualmente pe banca lui Inter Milano. Pe lista englezilor se mai află nume mari precum Pep Guardiola, Fabio Capello, Guus Hiddink,

Ferguson s-a remarcat ca antrenor în 1983, când antrena formaţia scoţiană Aberdeen. Cu această formaţie, a câştigat Cupa Cupelor şi Supercupa Europei.

În 1986, a trecut pe banca lui Manchester. A câştigat primele trofee pe banca diavolilor abia în 1990, când şi-a adjudecat Cupa Angliei şi Supercupa. Au urmat alte patru cupe ale Angliei şi şapte supercupe, precum şi 11 campionate. Cupa Ligii a fost câştigată de Manchester de patru ori în timpul domniei lui Ferguson. Pe plan internaţional, antrenorul scoţian a condus trupa engleză spre succes de două ori în Champions League şi o dată în Cupa Cupelor.