Marşul Binecuvântat de Dumnezeu se apropie de Prut

ungheniÎn câteva ore, tinerii care au pornit în Marşul lui Ştefan cel Mare vor ajunge la Ungheni, acolo unde sâmbătă, la ora 10.00, urmează să înfăptuiască unirea simbolică a românilor pe „Podul de Flori”, podul de cale ferată Eiffel. Tinerii Moldovei, peste 300 de persoane, cât numără acum coloana, au parcurs drumul astăzi mai uşor, după o ploiţă cu care i-a răcorit Dumnezeu.

„Vineri seara, la ora 19.00, pe scena din Parcul Francez din Ungheni, va avea loc un concert cu interpreţi de pe ambele maluri ale Prutului, organizat de către Institutul Cultural Român. Vă aşteptăm pe toţi!”, îmi spune Anatol Ursu, organizator al marşului. Pe tot parcursul drumului, tinerii au fost întâmpinaţi de diferiţi oameni, unii care le susţin acţiunea, alţii care le spun: „nu aveţi ce face!”. Dar, în mare parte, oamenii întâlniţi îi aclamă, se prind cu ei în horă.

Miercuri, participanţilor la marş li s-a alăturat un alt grup de tineri veniţi de la Chişinău, dar şi deputatul român Petru Movilă, care a venit să îi susţină cu o donaţie de alimente. Din Bucureşti, prin diferite surse media, mai mulţi parlamentari le transmit tinerilor mesaje de felicitare pentru curajul pe care-l manifestă.

Amintim că sâmbătă dimineaţă, ora 7.00, din faţa Academiei de Ştiinţe, Chişinău, vor porni autocare spre hotar, pentru cei dornici să înfăptuiască unirea cu flori. Marşul tinerilor va continua după Podul de Flori spre Iaşi, de unde vor pleca cu trenul spre Bucureşti, unde, duminică, 12 iulie, vor merge la Cotroceni pentru a cere autorităţilor Unirea.

The following two tabs change content below.
Nadea Roşcovanu

Nadea Roşcovanu

Nadea Roşcovanu

Ultimele articole de Nadea Roşcovanu (vezi toate)