Marius a fost operat!

scura-mariusMarius Şcura, protagonistul Campaniei de Crăciun organizată de JURNAL de Chişinău, a fost operat la Spitalul Clinic Republican pentru Copii „Emilian Coţaga”. Operaţia a decurs bine, iar acum Marius se pregăteşte de şcoală, deoarece din toamnă va fi elev. Din păcate, băiatul va mai avea nevoie de o operaţie pentru a scăpa definitiv de problema de la ochi. „Acum, medicii i-au resuscitat nervii doar dintr-o parte a ochiului, la anul, îi vor resuscita şi pe cei din cealaltă parte. Sperăm să fie totul bine”, ne-a spus mama băiatului, Cristina. Deşi operaţia a fost gratuită, femeia a mulţumit medicilor de la spital, a făcut-o de bună voie.

De la începutul anului 2015 şi până acum, Marius a mers mai rar la grădiniţă din cauza copiilor care îi vorbeau urât. „În ultimul timp, el nu vedea deja cu ochişorul şi copiii de la grădiniţă nu doreau să se joace cu el, îl numeau foarte urât. Venea acasă şi plângea, plângeam şi eu cu el”, ne mărturiseşte bunica băiatului, care speră să-şi vadă nepotul sănătos şi să nu mai fie batjocorit de nimeni. În decembrie 2014, când am iniţiat Campania „De Crăciun, să fim mai buni”, am dorit să ajutăm această mamă singură, deoarece medicii îi cereau pentru operaţie 15 mii de lei, bani pe care femeia nu îi avea.

Datorită cititoriilor noştri şi unui medic ce a dorit să rămână în anonimat, am aflat că astfel de operaţii se efectuează gratuit. Lucru confirmat şi de către linia fierbinte a Companiei Naţionale de Asigurări. La îndemnul nostru, Cristina Şcura a mers la medicul de familie şi la medicul specialist şi a obţinut o programare pentru o operaţie gratuită pentru vara anului 2015. Din păcate, sistemul nostru medical este foarte corupt, medicii tac, pacienţii nu-şi cunosc drepturile, fiind nevoiţi să suporte cheltuieli enorme (ca şi în cazul de sinuzită a lui Marius, intervenţie plătită de mama sa, Cristina, cu 12000 de lei, bani câştigaţi în Cipru).

Amintim că Marius s-a născut prematur, de şase luni şi trei săptămâni, medicii nu-i dădeau nicio şansă de supravieţuire. „A venit doctorul la mine şi mi-a spus: ‚Copilul tău va muri’. L-am luat şi am mers la Bălţi, unde am stat o lună în spital. Ca să poată merge şi vorbi, băiatul a urmat mai multe şedinţe de masaj, care, spune mama, l-au ajutat. Marius şi fratele său mai mic locuiesc doar cu mama, tatăl lor a decedat în 2010 în urma unui accident de maşină.

După campania JURNALULUI de Chişinău, cei doi fraţi au primit multe colete cu dulciuri, produse alimentare, haine, jucării, detergenţi, rechizite şi bani de la oameni cu sufletul mare.

The following two tabs change content below.