Marii absenţi

CU OCHII ÎN SOARE // 9 jucători de 170 milioane de euro, excluşi de la CM!

Nouă super jucători au rămas cu ochii în soare după primele convocări la Cupa Mondială. Ronaldinho, Adriano, Totti sau Benzema se vor uita la TV în luna iunie. Baloane de Aur, campioni mondiali şi câştigători ai Ligii ale Campionilor. Cu toţii sperau să mai prindă măcar o dată turneul final al Cupei Mondiale. Din păcate pentru ei, n-au prins nici măcar lista preliminară de 30 de jucători.

Ronaldinho – Brazilia

Jucătorul anului în 2004 şi 2005 nu va merge la Cupa Mondială alături de echipa Braziliei. În vârstă de 30 de ani, n-a mai jucat în naţionala lui Dunga de mai bine de un an şi a fost omis şi din lista preliminară de 30 de jucători ce se vor lupta pentru un loc în Africa de Sud.
Valoare: 27.500.000 €.

Ronaldo – Brazilia

„Grăsuţul” s-a chinuit să slăbească, şi-a făcut chiar şi liposucţie, a jucat în ţara sa natală, însă nu l-a impresionat pe Dunga. La 34 de ani, Ronaldo mai are un an de jucat, dar nu o va mai face la Cupa Mondială.

Valoare: 3.500.000 €.

Adriano – Brazilia

Cu 27 de goluri în 48 de selecţii, Adriano era sigur de prezenţa sa la mondiale. El s-a transferat în ţara sa natală, la Flamengo, ca să fie uşor văzut de selecţionerul Dunga. La aflarea veştii că ratează Cupa Mondială, Adriano a izbucnit în lacrimi. Are 28 de ani şi s-a lăsat o dată de fotbal, anul trecut, când era sub contract cu Inter.

Valoare: 8.000.000 €.

Francesco Totti – Italia

Totti dorea să revină la naţională ca să o ajute să cucerească din nou Cupa Mondială, însă Lippi nu l-a chemat în lotul provizoriu. Decizia selecţionerului a fost luată după ce Totti a ocupat mai mult banca de rezerve în acest sezon în care Roma a pierdut tot.

Valoare: 17.500.000 €.

Karim Benzema – Franţa

La numai 23 de ani, Benzema trebuia să fie deja principalul om al naţionalei Franţei. Transferul său la Real Madrid nu i-a adus însă nimic bun lui Benzema, care a avut un prim-an galactic dezastruos. Reymond Domenech a decis să-l lase acasă, mai ales după ce atacantul a fost implicat şi într-un scandal sexual, alături de Ribery şi prostituata Zahia.

Valoare: 28.000.000 €.

Ruud Van Nistlerooy – Olanda

Fosta Gheată de Aur a Europei şi-a revenit după operaţia de la genunchi, s-a transferat la Hamburg şi s-a impus rapid ca titular, dar asta nu l-a ajutat foarte mult. Selecţionerul Olandei nu l-a inclus pe lista jucătorilor de la mondiale.

Valoare: 8.000.000 €.

Esteban Cambiasso – Inter

Campion cu Inter în Italia, câştigător al Cupei şi Ligii Campionilor, Cambiasso va privi Cupa Mondială la TV. Maradona nu l-a selecţionat niciodată de când e la naţionala Argentinei şi nici nu are de gând să o facă. Cambiasso a jucat pentru Argentina în 2006, când a înscris unul din cele mai frumoase goluri ale turneului.

Valoare: 29.000.000 €.

Gabriel Milito, Barcelona

Fundaşul Barcei nu îşi va urma fratele de la Inter în Africa de Sud. Maradona l-a lăsat acasă, aceasta fiind o altă decizie controversată a selecţionerului argentinian.

Valoare: 14.000.000 €

Pato – Brazilia

Puştiul de 20 de ani al lui Milan va trebui să mai aştepte până la un turneu final. Dunga nu l-a inclus în lotul Braziliei pentru Campionatul Mondial.

Valoare: 35.000.000 €.

Total: 170 milioane euro, conform transfermarkt.de