Marele meci R. Moldova – Anglia se va disputa la Chişinău! // CONFLICT

Pavel Ciobanu nu va accepta ca Şişhanov „să pună o naţiune în genunchi”

 

Primul meci din preliminariile Campionatului Mondial din 2014, R. Moldova – Anglia, s-ar fi disputat pe arena „Sheriff” după ce firma care deţine drepturile asupra stadionului „Zimbru” a cerut un preţ exagerat pentru arendă.

 

Vitalie HADEI

 

Însă preşedintele Federaţiei de Fotbal din Moldova, Pavel Ciobanu, a declarat ieri în exclusivitate pentru JURNAL că declaraţiile sale de vineri – când a propus firmei „Avalan” să beneficieze de rând cu FMF de 50% din costul biletelor – au fost luate în seamă şi, până la finele săptămânii curente, se va stabili unde se va disputa partida dintre R. Moldova şi Anglia.

 

La finele săptămânii trecute, Ciobanu a declarat pentru presă că firma care deţine stadionul „Zimbru” nu a răspuns solicitărilor FMF şi, din această cauză, meciul s-ar putea juca la Tiraspol. „Noi le-am făcut o ofertă celor de la Avalan, ei însă nu au venit cu niciun răspuns. Cu două luni înainte de meci, trebuie să informăm UEFA unde se va juca meciul, nu vom putea aştepta răspunsul lor. În asemenea condiţii, meciul s-ar putea disputa la „Sheriff”, unde arenda e mult mai mică. Naţionala este a tuturor, putem plăti arenda stadionului „Zimbru”, aşa cum o făceam până acum, dar nu putem să le dăm 50 de mii de euro pentru un singur meci. E o sumă exagerată”, a spus Ciobanu.

 

„Avalan” solicită 50 de mii de euro

 

Preşedintele FMF a menţionat că proprietarii arenei vor un preţ exagerat pentru că vor să se ia decizia ca partida să se joace la Tiraspol. „Ei pun condiţii pe care nu le putem admite. Le-am propus să fie împărţit venitul din vânzarea biletelor în mod egal, adică 50/50. Să vedem ce spun ei. Oricum, pot să vă dau un exemplu plauzibil prin care se demonstrează că Avalan cere un preţ exagerat pentru arendă. Stadionul din Dallas, cu o capacitate de 90 de mii de locuri, unde s-a jucat meciul El Salvador – R. Moldova, costă 30 de mii de dolari. Însă aici, în Moldova, se cere mult mai mult”, a precizat şeful fotbalului moldovenesc.

 

Ciobanu: „Sper să accepte sincer oferta de 50/50”

 

Contactat de JURNAL, Pavel Ciobanu a spus că reprezentanţii firmei „Avalan” au răspuns, în cele din urmă, solicitării FMF şi, până la finele săptămânii, se va lua o decizie în acest caz. „Reprezentanţii FMF se vor întâlni cu cei de la „Avalan”. Mi-aş dori ca partida să se joace la Chişinău, nu voi accepta niciodată să fim puşi în genunchi în ţara noastră (s-a referit la co-proprietarul FC Zimbru, Adlan Şişhanov, care controlează firma „Avalan” – n.r.).

 

În cazul în care nu se va ajunge la un acord, vom lua decizia de rigoare. FMF va face tot posibilul ca meciul să se joace la Chişinău, dar dacă regulile de joc se vor schimba în timpul meciului, cum se mai spune, vom închiria autobuze pentru suporterii care vor trebui să se deplaseze la Tiraspol pentru a urmări R. Moldova–Anglia”, a punctat Ciobanu.

 

Şişhanov l-a ameninţat pe Ciobanu

 

Co-proprietarul FC Zimbru, Adlan Şişhanov, care l-a atacat de nenumărate ori pe Ciobanu, a menţionat că e gata să ofere gratis stadionul „Zimbru” dacă FMF va arăta contractele privind drepturile de televiziune. Mai mult, acesta spune că e gata să plătească de cinci ori mai mult pentru dezvoltarea fotbalului din R. Moldova doar să fie făcute publice aceste date. „În martie 2013, va veni un nou preşedinte şi voi face tot posibilul să fie făcute publice aceste date… Voi face tot posibilul ca Ciobanu să plece definitiv din fotbal”, a spus omul de afaceri care a mai promis anterior să ofere gratis arena „Zimbru”, dar de fiecare dată pretenţiile financiare au fost mai mari.

 

Ciobanu: Cine e acest Şişhanov?

 

„Ce au în comun arenda stadionului şi drepturile de televizare? Cine e acest Şişhanov? În acte, nu figurează ca fiind conducător de club sau altceva. Cine e el să pună condiţii la noi acasă? Banii din drepturile de televizare sunt folosiţi pentru dezvoltarea fotbalului de copii, juniori, pentru arbitri, echipa naţională… Pe aceşti bani există FMF, mai ales că de la stat nu primim niciun bănuţ”, a conchis Pavel Ciobanu.

 

Meciul dintre R. Moldova–Anglia va avea loc pe 7 septembrie 2012.