Marea deszăpezire-2

Steven Seagal le-a schimbat uşile şi ferestrele, iar Jurnal Trust Media le-a curăţat curtea de zăpadă
Campania lansată de Jurnal Trust Media „Marea deszăpezire” a reînceput. Primii locuitori cărora echipa JURNAL-ului le-a sărit în ajutor au fost copiii de la Şcoala-internat nr. 2 din Chişinău.
Sezonul de iarnă este cel mai problematic pentru această şcoală-internat din Chişinău. Pe lângă faptul că sistemul de încălzire este vechi şi nu funcţionează bine, având peste 30 de ani, mai există şi alte nevoi pe capul copiilor.
„Dacă anul trecut primăria ne-a dat un tractor care a curăţat teritoriul şcolii de zăpada, anul acesta va trebui să ne descurcăm cumva cu forţele proprii sau să cerem ajutor de la altcineva”, a spus Raisa Petică, director adjunct pentru probleme gospodăreşti.
Echipa Jurnal Trust Media nu a venit cu tractorul, dar a luat câteva lopeţi în dinţi şi s-a dus în vizită la copiii care deja nu prea sunt bucuroşi de atâta zăpadă.
„În fiecare zi, când ne ducem la ore, lunecăm pe cărăruşa care acum este acoperită cu zăpadă şi ne lovim dureros la genunchi şi la coate”, se plânge Petru, un băiat de 13 ani care se află la Şcoala-internat nr. 2 mai mult de cinci ani.
Alături şi pentru copii
Mare a fost bucuria copiilor când au văzut echipa JURNALULUI care, pe lângă camerele de luat vederi, microfoane, aparate de fotografiat, pixuri şi notesuri, aveau şi cinci lopeţi, pe care le-au folosit pentru a deszăpezi ograda şcolii. Copiii s-au alăturat şi ei campaniei.
„Când eram acasă, părinţii m-au învăţat cum trebuie să râneşti corect omătul. Dezbaţi gheaţa, încarci bine lopata cu zăpadă şi o arunci la rădăcina copacilor sau în locurile unde este ţărână”, a explicat Vitalie, 15 ani. Băiatul spune că nu este pentru prima dată când au oaspeţi „mari” la ei „acasă”. Înainte de anul nou au fost vizitaţi de actorul Steven Seagal, care pe lângă faptul că le-a schimbat ferestrele şi uşile, le-a făcut cadou paturi de lemn, în locul celor de fier pe care dormeau înainte.
Jurnal Trust Media îi îndeamnă pe toţi să le urmeze exemplul şi să se implice în Marea Deszăpezire. Campania continuă. Hai şi tu cu noi!
Svetlana Panţa
P.S. La rugămintea direcţiei şcolii-internat şi a copiilor, lopeţile le-au fost lăsate drept cadou.
The following two tabs change content below.