Maradona recunoaşte: „Rosetti a greşit grav la golul lui Tevez”

GOLGHETER // Higuain a ajuns la patru reuşite la actualul mondial, eclipsându-l pe colegul său din avanposturi, Lionel Messi
Selecţionerul reprezentativei Argentinei, Diego Maradona, a declarat după calificarea în sferturile de finală ale Cupei Mondiale că arbitrul italian Roberto Rosetti a greşit grav când a validat golul marcat de Carlos Tevez în partida cu Mexic, scor 3-1, din optimile competiţiei.

„Arbitrul a influenţat meciul. Rosetti a greşit grav, dar nu se poate spune că Argentina a câştigat datorită acelei erori de arbitraj”, a spus Maradona.

Întrebat despre faptul că atacantul Lionel Messi nu a reuşit să marcheze nici în meciul cu Mexic, Maradona a răspuns: „A fost lovit de la început şi până la sfârşit. Omul său de marcaj, Torrado, trebuia avertizat şi apoi eliminat. Pentru un moment m-am întors în timp cu 20 de ani şi mi-am adus aminte de Gentile”. Reprezentativa Argentinei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale după ce a învins, duminică, la Johannesburg, cu scorul de 3-1 (2-0), selecţionata Mexicului, în optimile competiţiei din Africa de Sud. În minutul 26, Tevez a scăpat singur spre poartă, goalkeeper-ul Oscar Perez a respins până la marginea careului de unde Lionel Messi a reluat spre poarta goală, însă Tevez, aflat pe traiectoria balonului, a împins mingea cu capul, deşi se afla în poziţie de ofsaid.

Tevez: „Cred că am făcut cel mai bun meci! Trebuie să ne odihnim pentru partida cu Germania”

Atacantul Carlos Tevez a declarat că este extrem de fericit că a marcat două goluri în meciul Argentinei cu Mexicul, dar a menţionat că fotbaliştii argentinieni trebuie să se odihnească pentru partida cu Germania. „Cred că am făcut un meci bun, este un pas important, au fost două goluri importante, aşa că sunt mulţumit. Trebuie să ne bucurăm de această victorie, dar trebuie să ne odihnim, să fim pregătiţi pentru meciul cu Germania”, a declarat Tevez.

În sferturi, Argentina va întâlni Germania, sâmbătă, 3 iulie, de la ora 17.00. Un alt meci din sferturile de finală este Ghana– Uruguay, vineri, 2 iulie, ora 21.30, la Johannesburg.

Higuain e nr. 1

Higuain a ajuns la patru reuşite la actualul mondial, eclipsându-l pe colegul său din avanposturi, Lionel Messi. Când toată lumea aşteaptă explozia lui Messi, la rampă iese tot Higuain. Vârful Argentinei a marcat duminică contra Mexicului şi a devenit golgheterul actualei ediţii a Cupei Mondiale, cu patru reuşite.

Fotbalistul lui Real Madrid a fost unul dintre cei mai activi jucători ai lui Maradona. S-a demarcat, a alergat să creeze culoare pentru coechipieri, dar a apărut şi la finalizare ca un adevărat atacant. În minutul 33, „Pipita” a interceptat mingea pasată de Osorio, a pătruns prin dribling în careul mexican şi, după ce a driblat şi portarul, a înscris în poarta goală. Higuain îşi arată clasa şi demonstrează de ce este titular înaintea câştigătorului Ligii Campionilor, jucătorul lui Inter, Diego Millito.