Maradona: „Pentru germani, mondialul s-a terminat”

CUPA MONDIALĂ 2010 // Maradona plănuieşte deja sărbătoarea de după câştigarea titlului suprem

Înaintea sferturilor de finală de sâmbătă, selecţionerul Argentinei şi-a trimis mai întâi adversarul „la plimbare”: „Nemţii au o echipă bună. Dar să fiţi siguri că ştiu foarte bine ce jucători să trimit în teren şi cum să îi motivez ca să-i facem praf. Pentru Germania, mondialul s-a terminat!”.

O dată dezlănţuit, Diego n-a mai putut fi oprit. Şi prin jurnaliştii prezenţi la conferinţa sa de presă s-a adresat naţiunii: „Dragi argentinieni rămaşi acasă, staţi liniştiţi! Suntem 23 de bestii gata să dea totul pentru patrie şi pentru tricoul naţionalei”.

Maradona are toate motivele să fie pornit împotriva Germaniei. Ca jucător i-a bătut pe nemţi în finala CM din Mexic (1986), 3-2, dar a şi pierdut în faţa lor patru ani mai târziu, în ultimul act al mondialului din Italia. Iar în Germania 2006 a asistat neputincios, din tribună, la o nouă înfrângere a compatrioţilor cu nemţii, în sferturi, la loteria penaltiurilor.
„Argentina ne-ar pedepsi cu sânge rece”

Selecţionerul Germaniei, Joachim Löw, a declarat că adversara echipei sale în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, Argentina este favorita competiţiei, însă are şi slăbiciuni. „Argentina este favorita turneului, are multă experienţă, mulţi jucători foarte buni, în special în atac, unde nu trebuie să fim atenţi doar la Messi. Dar am găsit şi slăbiciuni la această formaţie, este o echipă vulnerabilă”, a spus Löw. „Cred că va fi un joc de angajament, cu valenţe ofensive, va fi o partidă incredibil de echilibrată. Nu ne permitem multe erori contra Argentinei, pentru că ne-ar pedepsi cu mult sânge rece”.

Angela vine la meci

Cancelarul german Angela Merkel l-a anunţat pe managerul naţionalei Oliver Bierhoff că, sâmbătă, va fi în tribună la meciul cu Argentina. Merkel a procedat la fel şi la precedentul mondial, când jucătorii antrenaţi de Jurgen Klinsmann i-au eliminat pe sud-americani la penaltiuri.

Olanda–Brazilia

Cartonaşul galben încasat de Kaka după o jumătate de oră de joc în optimi cu Chile (3-0) nu i-a picat bine lui Dunga. A fost al treilea galben arătat mijlocaşului de la Real Madrid la turneul final, după cele două din jocul cu Coasta de Fildeş, care i-au şi adus eliminarea şi, implicit, o etapă de suspendare ispăşită contra Portugaliei (0-0).

„Nici nu vreau să mă gândesc că nu voi putea miza pe el în următoarele meciuri din cauza vreunei suspendări. Voi avea o discuţie cu Kaka pe această temă”, a promis Carlos Dunga înaintea duelului de vineri, din sferturi, cu Olanda.

Olandezii se pregătesc de penaltiuri

Selecţionerul Bert van Marwijk pregăteşte în amănunt confruntarea de astăzi contra Braziliei. Jucătorii olandezi au exersat loviturile de la 11 metri. Motivul este unul extrem de bine întemeiat: la mondialul din 1998, portocalii au fost eliminaţi în semifinale la penaltiuri chiar de brazilieni. Antrenorul Olandei are însă şi o mare problemă: nu ştie dacă va putea conta pe Van der Vaart, acesta pregătindu-se în continuare separat.

2 victorii din 3 ale Braziliei

Olanda şi Brazilia s-au mai întâlnit până în prezent de trei ori la un mondial. Sud-americanii au două victorii, în semifinalele CM ’94 şi CM ’98, ultimele două turnee finale în care batavii au trecut de optimi. Singurul succes al Olandei datează din ’74, când naţionala condusă din teren de Cruyff a învins, cu 2-0, în a doua fază a grupelor.