Mansardele din capitală, luate la ochi de salvatori. Ce nereguli au depistat

By Editor

Cinci grupuri de inspectori verifică mansardele din capitală construite până în anul 2010. Verificările sunt făcute cu scopul de a evalua riscurile de izbucnire a incendiilor, anunță salvatorii, care au demarat controale după ce un incendiu devastator a distrus în totalitate o mansardă cu 28 de apartamente din sectorul Botanica al capitalei.

Mai mult, salvatorii anunță că au depistat un șir de nereguli în cadrul acestora. Printre încălcările depistate de către pompieri se numără cablurile electrice din holuri, care nu sunt trasate prin tuburi de protecție, îmbinarea prin răsucire a rețelelor electrice, lipsa ieșirilor pe acoperiș în caz de incendiu pentru salvarea persoanelor, blocarea căilor de evacuare cu mobilier, instalarea ușilor în holuri, cu deschidere în sensul invers celui de evacuare a persoanelor și existența materialelor combustibile în apartamente.

Verificările vor continua până pe 5 iunie curent. După 5 iunie, un alt grup de inspectori, de monitorizare, va generaliza rezultatele, pornind de la încălcările antiincendiare observate. Ulterior, administratorilor de bloc le vor fi date prescripții, pentru a înlătura încălcările depistate. În caz contrar, aceștia vor fi amendați administrativ.

Sursa: diaspora.moldova.org