Mandatul de arest în cazul Platon a fost prelungit pentru 30 de zile

platon.nadeajda roscovanu photo

Foto: Nadea Roşcovanu

Astăzi, la Judecătoria Buiucani, a avut loc o nouă şedinţă de judecată în cazul lui Veaceslav Platon. Prima şedinţă din 30 august a fost amânată, deoarece avocatul acestuia a cerut recuzarea judecătorului, dar şi pentru că nu ar fi avut posibilitatea să discute cu clientul său.

Magistraţii au examinat recursul procurorilor privind prelungirea mandatului de arest pe numele lui Platon. Soţia sa, Evghenia Tulicevskaia, a fost prezentă la judecătorie. După şedinţă, Veaceslav Platon le-a spus jurnaliştilor că totul este regizat: „Judecătorii sunt controlaţi de către Plahotniuc!”, a stigat acesta în limba rusă.

Amintim că, la 25 iulie, procurorii de la Chişinău au emis mandat de arest pentru 30 de zile pe numele lui Platon. A doua zi, serviciile secrete din Ucraina l-au reţinut la Kiev şi l-au arestat pentru 40 de zile. Omul de afaceri este învinuit că ar fi stat în spatele delapidării a sute de milioane de lei de la Banca de Economii.

Veaceslav Platon a fost extrădat autorităţilor Republicii Moldova luni seară, 29 august. El a fost adus la Chişinău şi plasat într-o celulă din Penitenciarul nr. 13.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)