Mână de la mână pentru Tudor Casapu

Fostul campion olimpic în 1992, Tudor Casapu, trece prin clipe dramatice! Cel mai bun halterofil din istoria acestui sport în Moldova suferă de insuficienţă hepatică acută şi are nevoie urgentă de 100 de mii de euro pentru un transplant de ficat.

De sănătatea lui Tudor s-au interesat şi oficialităţi ale statului. Premierul Republicii Moldova a luat legătura cu fostul sportiv şi i-a transmis că s-a înţeles cu ministrul Sănătăţii, Vladimir Hotineanu, pentru a fi transferat în România la Institutul Clinic Fundeni. Premierul a menţionat că Tudor va avea la dispoziţie o maşină dotată cu tot necesarul pentru a fi transportat în maximă siguranţă în România. Un grup compus dintr-un medic chirurg şi un reanimatolog îl va însoţi pe Tudor. De asemenea maşina specială va fi escortată de o maşină a poliţiei rutiere. Premierul Vlad Filat i-a promis lui Tudor că va fi asigurat cu tot ce este nevoie. „Vreau să te rog să nu îţi mai faci griji. Mai departe noi vom asigura tot necesarul. Este de datoria noastră să facem acest lucru”, a spus premierul. În acelaşi timp, Vlad Filat i-a mulţumit lui Tudor pentru tot ce a făcut pentru Republica Moldova, precizând că el este un exemplu demn de urmat. La rândul său, fostul campion i-a mulţumit premierului pentru atitudine şi disponibilitatea manifestată.

Tudor a fost campion olimpic la Barcelona în 1992 când a obţinut medalia de aur, o performanţă unică în sportul moldovenesc. Tudor, actualul preşedinte al federaţiei de haltere, are nevoie de ajutorul oamenilor de bună credinţă. El necesită o intervenţie chirurgicală foarte costisitoare, în jur de 100 mii euro. Ministerul Tineretului şi Sportului a făcut apel către oamenii de afaceri, organizaţiile nonguvernamentale şi alte persoane să doneze bani pentru intervenţia chirurgicală.

Tudor Casapu este cvadruplu campion al Uniunii Sovietice la haltere în 1987-1990, campion mondial la Budapesta în 1990, medaliat cu bronz la Campionatele Europene şi Mondiale. A obţinut medalia de aur la JO de la Barcelona în 1992, stabilind astfel o performanţă unică în sportul moldovenesc. În 1992, a fost decorat cu Ordinul Republicii. În prezent, este preşedinte al Federaţiei Moldoveneşti de Haltere. (sport.jurnal.md)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)