Majoritatea parlamentară nu vrea nici în ruptul capului audieri în cazul Şevciuk. Diacov: „Când vine Băsescu nu ne interesează”

Majoritatea parlamentară nu vrea nici în ruptul capului audieri privind aflarea lui Şevciuk la Chişinău; Diacov: „Când vine Băsescu nu ne interesează”

Parlamentul a respins din nou propunerea PLDM privind audierea directorului SIS şi a vicepremierului pentru Reintegrare în legătură cu informaţiile din presă potrivit cărora fostul lider separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, s-ar fi refugiat pe teritoriul controlat de autorităţile constituţionale ale Republicii Moldova, scrie jurnal.md.

„Solicităm în mod repetat audierea directorului SIS şi a vicepremierului Balan în legătură cu plimbările lui Şevciuk prin Chişinău. Pentru cei din stânga Nistrului noi suntem persona non grata, nu putem să trecem Nistrul, pe când ei se plimbă bine mersi prin Chişinău, fără ca cineva să încerce să-i întrebe de ce. Cetăţenii trebuie să cunoască cine îi protejează pe cei care au avut o atitudine duşmănoasă faţă de autorităţile constituţionale ale RM şi au supus umilinţelor profesorii, părinţii, elevii din instituţiile de învăţământ cu predare în limba română”, a menţionat liderul fracţiunii PLDM, Tudor Deliu.

Propunerea liberal-democraţilor nu a fost însă susţinută de majoritatea parlamentară, iar preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a făcut o declaraţie halucinantă, comparând aflarea lui Şeviuk la Chişinău cu cea a fostului preşedinte al României, Traian Băsescu. „Avem instituţii care se ocupă de aceste lucruri. Avem o agendă încărcată până la sfârşitul sesiunii. Numai cu astfel de chestii nu ne-am ocupat, cine se plimbă şi cine nu. Când vine Băsescu nu ne interesează”, a spus deputatul PD, Dumitru Diacov.

Precizăm că ieri preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a cerut anchetarea şi arestarea neîntârziată a lui Şevciuk. Potrivit Platformei DA,  ex-preşedintele autoproclamatei republici transnistrene, continuă să se afle în partea dreaptă a Nistrului şi este protejat de SIS şi MAI din R. Moldova. Andrei Năstase a acuzat regimul Plahotniuc că „întrece orice limită de bun simţ, sfidează legea acordând tacit azil politic unui fost lider al separatiştilor, ostil intereselor naţionale şi ale cetăţenilor”.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)